Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Κάνει πίσω η Βουλή στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάνει πίσω η Βουλή στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων

Μετά την δύσκολη χθεσινή μέρα, με τις κόντρες να φτάνουν στο “κόκκινο” για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, η Βουλή φαίνεται πως θα άρει την έγκρισή της για την συμφωνία. Μετά από πρόταση του Νίκου Φίλη, ουσιαστικά η κοινοβουλευτική πλειοψηφία επιχειρεί να ακυρώσει στην πράξη την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. […]

Μετά την δύσκολη χθεσινή μέρα, με τις κόντρες να φτάνουν στο “κόκκινο” για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, η Βουλή φαίνεται πως θα άρει την έγκρισή της για την συμφωνία.

Μετά από πρόταση του Νίκου Φίλη, ουσιαστικά η κοινοβουλευτική πλειοψηφία επιχειρεί να ακυρώσει στην πράξη την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Οπως έγινε γνωστό, μετά από πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, με την οποία αρχικά συμφώνησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και στη συνέχεια και τα υπόλοιπα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής, η κοινοβουλευτική επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων θα συνεδριάσει εκ νέου για να ακυρώσει την έγκρισή της στο πρόγραμμα πώλησης βλημάτων από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού.

Ωστόσο η πλειοψηφία της επιτροπής Εξοπλισμών είπε «όχι» στο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών για την υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία ο διοικητής της ΕΥΠ, ο μεσάζων Βασίλειος Παπαδόπουλος, ο πρεσβευτής και ο πρόξενος της Ελλάδας στο Ριάντ, μαζί με τον ταξίαρχο και τους στρατιωτικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις