Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Θρίλερ με την σύλληψη 19χρονου μοντέλου από την Ελλάδα- Κουβαλούσε κοκαΐνη (pics-vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με την σύλληψη 19χρονου μοντέλου από την Ελλάδα- Κουβαλούσε κοκαΐνη (pics-vid)

Του Πέτρου Καρσιώτη Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη κινεζικής ηλεκτρονικής ιστοσελίδας ότι συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χόνγκ Κόνγκ 19χρονη Ελληνίδα, μοντέλο, να μεταφέρει σε σακίδιο πλάτης 2,6 κιλά κοκαΐνης! Δεν είχε ενημερωθεί η ΕΛΑΣ για την σύλληψη της19χρονης Για τη σύλληψη της Ελληνίδας, που προφανώς δήλωσε μοντέλο στις τελωνειακές αρχές του αεροδρομίου του Χονγκ Κόνγκ, δεν […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη κινεζικής ηλεκτρονικής ιστοσελίδας ότι συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χόνγκ Κόνγκ 19χρονη Ελληνίδα, μοντέλο, να μεταφέρει σε σακίδιο πλάτης 2,6 κιλά κοκαΐνης!

Δεν είχε ενημερωθεί η ΕΛΑΣ για την σύλληψη της19χρονης

Για τη σύλληψη της Ελληνίδας, που προφανώς δήλωσε μοντέλο στις τελωνειακές αρχές του αεροδρομίου του Χονγκ Κόνγκ, δεν είχε ενημερωθεί επισήμως ως το βράδυ της τετάρτης η Ελληνική Αστυνομία, οπότε η ταυτότητά της παραμένει άγνωστη.

Η κινέζικη εφημερίδα συνοδεύει την σύλληψη με φωτογραφίες

Η ηλεκτρονική εφημερίδα της Νότιας Κίνας, που έφερε στο φως την είδηση, τη συνόδευσε και με φωτογραφίες από τη σύλληψη της πανύψηλης όπως φαίνεται Ελληνίδας, στην οποία έχουν φορέσει κουκούλα, προφανώς για να μην αναγνωρίζεται.

Έχει αναστατώσει τη σόου μπιζ

Το σοβαρό περιστατικό, που και ως είδηση με τα κενά της ακόμη, έχει αναστατώσει την ελληνική σόου μπιζ, διαδραματίστηκε κατά τις πληροφορίες της ηλεκτρονικής εφημερίδας, την Δευτέρα.

Τότε η κοπέλα, φέρεται να αφίχθη αεροπορικώς από την Αιθιοπία στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ.

Στο αεροδρόμιο αποφασίστηκε ο έλεγχος

Εκεί, αποφασίστηκε από τους τελεωνειακούς να ελεγχθεί η ίδια και το σακίδιο πλάτης.

Κι αυτό γιατί τις προηγούμενες ημέρες, οι τελεωνειακές αρχές του ίδιου αεροδρομίου, είχαν εντοπίσει και συλλάβει άλλες τρεις γυναίκες, προερχόμενες από Αιθιοπία αλλά και άλλες χώρες φορτωμένες με μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης.

Πηγές του ΥΠΕΞ επιβεβαιώνουν τη σύλληψη

Πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαιώνουν τη σύλληψη χωρίς όμως να μπορούν να δώσουν προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες σε ό,τι αφορά το αστυνομικό-δικαστικό σκέλος της υπόθεσης.

Βαποράκια μεγάλου καρτέλ κοκαΐνης

Η 19χρονη, λοιπόν, είναι η τέταρτη γυναίκα που συλλαμβάνεται τις τελευταίες ημέρες στην Κίνα κατά την προσπάθεια τους να εισάγουν κοκαΐνη στην χώρα, γεγονός που δημιουργεί βάσιμες υποψίες ότι όλες αυτές αποτελούν βαποράκια μεγάλου καρτέλ, που επεδίωκε εισαγωγή στο Χόνγκ Κόνγκ μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.

Πότε συνελήφθησαν οι άλλες τρεις

Έτσι, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 14 Νοεμβρίου, ημέρα Τρίτη και την περασμένη Παρασκευή, 17 του μηνός άλλες τρεις γυναίκες οι οποίες με παρόμοιο τρόπο επιχειρούσαν να περάσουν την κοκαΐνη στο έδαφος του Χόνγκ Κόνγκ.

Από πού έφτασαν στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ

Συγκεκριμένα η μία γυναίκα αφίχθη στο αεροδρόμιο αυτό από Αιθιοπία, όπως και η Ελληνίδα, η δεύτερη είχε ξεκινήσει από το Περού κι έφθασε στο Χονγκ Κονγκ μέσω Ολλανδίας και η τρίτη προερχόταν από την Τανζανία και είχε ταξιδέψει αεροπορικώς μέσω Αιθιοπίας.

Εισαγωγή κόκας ενόψει της εορταστικής περιόδου

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές του Χόνγκ Κόνγκ έχουν στοιχεία ότι σε πρώτη φάση, μεγάλο καρτέλ κοκαΐνης επεδίωξε την εισαγωγή κοκαΐνης εν όψει της εορταστικής περιόδου και της επικείμενης άφιξης οικονομικά ευκατάστατων τουριστών.

Κατηγορίες για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών

Σύμφωνα με το Τμήμα Τελωνείων και Μεταφορών η Ελληνίδα αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών και κατά τον νόμο της χώρας μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και ισόβια κάθειρξη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις