alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Οι πολίτες αποφάσισαν: Η Φώφη Γεννηματά είναι η πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Οι πολίτες αποφάσισαν: Η Φώφη Γεννηματά είναι η πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς

Μεγάλη χαρά επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη από το απόγευμα αφού εκτός από την εκλογή της Φώφης Γεννηματά, όπως λένε οι συνεργάτες της, διαψεύστηκαν για άλλη μια φορά οι Κασσάνδρες και υπήρξε για δεύτερη Κυριακή πολύ μεγάλη συμμετοχή των ψηφοφόρων με την αποχή να είναι λίγο πάνω από το 26% και οι πολίτες να προσέρχονται στις κάλπες.

Στους 155.600 ήταν τελικά οι πολίτες που συμμετείχαν στον σημερινό δεύτερο γύρο των εκλογών. Σύμφωνα με τον Νίκο Αλιβιζάτο η συμμετοχή έφθασε το 74% του πρώτου γύρου παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τα δραματικά γεγονότα της δυτικής Αττικής και συνέκρινε μάλιστα την πτώση κατά 26% της συμμετοχής στο 2ο γύρο για τον νέο φορέα, με τις αντίστοιχες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, που -όπως είπε- είχαν πτώση συμμετοχής στο 2ο γύρο κατά 29%.

Συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά επισήμαναν με την πρώτη ροή των αποτελεσμάτων ότι υπήρξε μια πολύ καθαρή νίκη της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η οποία τόλμησε και εκκίνησε τις διαδικασίες για το νέο φορέα, βάζοντας υπό δοκιμασία την δική της ηγεσία. Επεσήμαναν ότι η καθαρή διαφορά της δίνει τη δύναμη να συνεχίσει τις πρωτοβουλίες της ώστε να λάβει πολύ σύντομα σάρκα και οστά το εγχείρημα της νέας Κεντροαριστεράς.

Από σήμερα η Φώφη θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να συμβάλλουν όλοι οι υποψήφιοι και τα κόμματα που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία στα επόμενα βήματα που απαιτούνται ώστε να προχωρήσει άμεσα το εγχείρημα.

Έμπειρα πολιτικά στελέχη επισημαίνουν ότι η κυρία Γεννηματά εξετάζει με προσοχή την πρόταση του Κώστα Σημίτη, ώστε να δημιουργηθεί ένα όργανο που θα ενσωματώνει τους υποψηφίους και κυρίως τους Σταύρο Θεοδωράκη, Γιώργο Καμίνη και Γιάννη Ραγκούση, εννοείται και τους Νίκο Ανδρουλάκη και Γιάννη Μανιάτη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης και τους Απ. Πόντα, Κ. Γκάτσιο και Δ. Τζιώτη ώστε να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στο νέο εγχείρημα.

Το μεγάλο στοίχημα της Φώφης Γεννηματά είναι να ξεκινήσει μια διαδικασία προκειμένου να γεφυρωθούν διαφορές με τον Νίκο Ανδρουλάκη, διαφορές που αναδείχτηκαν το τελευταίο εξάμηνο και εν πολλοίς αφορούσαν την πορεία προς το νέο φορέα. Το πρώτο κρας τεστ δε στη συνεργασία των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού στη συζήτηση για το μέρισμα, όπου αναμένεται να συντονίσουν τα πυρά τους κατά της κυβερνητικής τακτικής.

Φώφη: Η σκέψη μου είναι στους ανθρώπους της Δυτικής Αττικής που δοκιμάζονται 

Η Φώφη γεννηματά η μεγάλη νικήτρια των εκλογών της κεντροαριστεράς δήλωσε, για το αποτέλεσμα του β′ γύρου των εκλογών, για τον νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς

“Και αυτή την στιγμή της χαράς η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά στην Δυτική Αττική.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες, που για δεύτερη φορά έδωσαν βροντερό παρόν στις κάλπες.

Έδωσαν έτσι τεράστια ώθηση στον νέο, ενιαίο φορέα, για μια μεγάλη παράταξη ΝΙΚΗΣ τώρα.

Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ που μας έδωσαν οι πολίτες.

Από αύριο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους.

Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ.

Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία, στα κόμματα και τις κινήσεις που συνέβαλαν στο εγχείρημα, στους συνυποψήφιούς μου, στους χιλιάδες εθελοντές και στον κ. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή.”

Ανδρουλάκης: Ευχαριστώ τους χιλιάδες πολίτες – Συγχαρητήρια στη Φώφη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της και δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Η παράταξη είναι εδώ απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά»

Συγχαρητήρια τηλεφωνήματα από Σημίτη, Παπανδρέου, Βενιζέλο, Καμίνη, Θεοδωράκη, Μανιάτη, Θεοχαρόπουλο, Ραγκούση, Τούντα και Πόντα δέχθηκε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Μέσω twitter της έδωσε συγχαρητήρια για την εκλογική της νίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.