Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ / Θέμης Σοφός: Ποια πρέπει να είναι η πρώτη κίνηση του νέου προέδρου
ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ

Θέμης Σοφός: Ποια πρέπει να είναι η πρώτη κίνηση του νέου προέδρου

Η «Alpha freepress» στο πλαίσιο του αφιερώματος που κάνει στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την ανάδειξη Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου θέτει ερωτήματα στους υποψηφίους Προέδρους. Θεμιστοκλής Σοφός-«ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ» Ποιa είναι η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνει ο νέος πρόεδρος του ΔΣΑ; «Πρώτη κίνηση του νέου Προέδρου θεωρώ ότι πρέπει να είναι η σύνταξη […]

Η «Alpha freepress» στο πλαίσιο του αφιερώματος που κάνει στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την ανάδειξη Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου θέτει ερωτήματα στους υποψηφίους Προέδρους.

Θεμιστοκλής Σοφός-«ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ»

  1. Ποιa είναι η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνει ο νέος πρόεδρος του ΔΣΑ;

«Πρώτη κίνηση του νέου Προέδρου θεωρώ ότι πρέπει να είναι η σύνταξη οργανογράμματος λειτουργίας των υπηρεσιών του Δ.Σ.Α., καθώς και όλων των απασχολουμένων δικηγόρων και υπαλλήλων με ταυτόχρονη συγγραφή αρμοδιοτήτων και καθηκόντων και πρόσκληση σε όλη τη Δικηγορική Κοινότητα να αναλάβει καθήκοντα στους κόλπους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών».

  1. Ποιά είναι η γνώμη σας για τις επικείμενες αλλαγές στον ποινικό κώδικα αλλά και τις πρωτοβουλίες για την επίσπευση της εκδίκασης των δικαστικών υποθέσεων ώστε να απονέμεται ταχύτερα δικαιοσύνη;

« Πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις εξορθολογισμού των ασφαλιστικών επιβαρύνσεων των δικηγόρων μέσω πράξεων αμοιβών, για τις οποίες δεν προβλέπεται έκδοση γραμματίου προείσπραξης σύμφωνα με την παρ. 11 του άρ. 39 Ν. 4387/2016 (όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4488/13-9-2017). Η Σύσταση Επιτροπής Δικηγορικών Εταιρειών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και παροχή κινήτρων για την ένταξη δικηγόρων σε δικηγορικές εταιρείες σε συνδυασμό με νέες εναλλακτικές μορφές επίλυσης διαφορών είναι ένα βήμα για την αναβάθμιση της ποιότητας των δικηγορικών υπηρεσιών, και έτσι της ταχύτητας απονομής της Δικαιοσύνης.

Επίσης ιδιαίτερα σημαντική για την απονομή ταχύτερης και ποιοτικότερης Δικαιοσύνης είναι η διαρκής επιμόρφωση Δικηγόρων επί ζητημάτων λειτουργίας Δικαιοσύνης.

Ταχύτερη και ποιοτικά καλύτερη Δικαιοσύνη παρέχει επίσης η σωστή αξιοποίηση των Νέων Δικηγόρων. Το πρόγραμμά μας προβλέπει την πρόσληψη Νέων Δικηγόρων ως Επίκουρων Έδρας για την κατάθεση δικογράφων με παράβολο 5 € υπέρ του Ταμείου Δ.Σ.Α. Καταθέτει ο Ε.Ε. τα δικόγραφα και παραδίδει στους πληρεξουσίους τα επικυρωμένα αντίγραφα.

Με έναν απλό υπολογισμό 1000 καταθέσεων ημερησίως στο Νομό Αττικής, αποδίδει 5000 € ημερησίως, 25.000 € εβδομαδιαίως, 100.000 € μηνιαίως και για περίπου δέκα μήνες, που καταθέτουμε (πλην εορτών και Αυγούστου), το ταμείο θα έχει 1.000.000 € ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΜΑΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΣ».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις