Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ζλάτκο Ντάλιτς: «Πρέπει να παίξουμε έξυπνα και να έχουμε υπομονή»
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ζλάτκο Ντάλιτς: «Πρέπει να παίξουμε έξυπνα και να έχουμε υπομονή»

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου Απόψε η Εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει την Κροατία (21:45), για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Όσο σημαντικό είναι για μας το παιχνίδι αυτό, άλλο τόσο είναι και για τη «Χρβάτσκα». Ο προπονητής της, Ζλάτκο Ντάλιτς, συνέστησε υπομονή, καθώς το αποψινό ματς θα είναι μόνο το πρώτο ημίχρονο, ενώ τόνισε πως θα […]

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Απόψε η Εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει την Κροατία (21:45), για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Όσο σημαντικό είναι για μας το παιχνίδι αυτό, άλλο τόσο είναι και για τη «Χρβάτσκα».

Ο προπονητής της, Ζλάτκο Ντάλιτς, συνέστησε υπομονή, καθώς το αποψινό ματς θα είναι μόνο το πρώτο ημίχρονο, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να παίξουν έξυπνα.

Παράλληλα, απέφυγε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για την κατάσταση του Μάριο Μάντζουκιτς:

«Με τον Μάντζουκιτς θα δούμε τι θα γίνει. Ανυπομονεί να παίξει, το γνωρίζω, αλλά αυτό θα συμβεί μόνο αν είναι έτοιμος. Σε άλλη περίπτωση, δεν θα παίξει.

Είναι το πρώτο ημίχρονο και δεν θέλουμε να είμαστε νευρικοί. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα, να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας και να περιμένουμε τις ευκαιρίες που θα μας προκύψουν. Έχω δείξει στους παίκτες μου το πώς θα το κάνουμε αυτό».

Ο Ντάλιτς δεν ενδιαφέρεται για το παρελθόν, τα νούμερα και τα στατιστικά, είπε πως είναι απλά σημαντικές πληροφορίες και πως η ομάδα του είναι έτοιμη, για να στείλει μήνυμα στον κόσμο:

«Είναι ένα μεγάλο ματς και είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε σε γεμάτο Μάξιμιρ. Να έχει υπομονή ο κόσμος μας, γιατί θα τον χρειαστούμε.

Αύριο είναι μόνο το πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ξέρω πόσο σημαντικό είναι το ματς, αλλά δεν θέλω να υπάρχουν ακραία συναισθήματα μετά το τέλος του αγώνα. Πέρα από θέληση, θέλω να βγάλουμε και ποιότητα στο χορτάρι».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις