Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ήθελαν νεκρούς οι ένοπλοι της Χ. Τρικούπη, λένε οι Αρχές
ΕΛΛΑΔΑ

Ήθελαν νεκρούς οι ένοπλοι της Χ. Τρικούπη, λένε οι Αρχές

Του Πέτρου Καρσιώτη Ήθελαν νεκρούς οι τρομοκράτες που στόχευσαν τη Διμοιρία, η οποία φρουρεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαρ. Τρικούπη. Δραματική η κατάθεση του αστυνομικού- σκοπού της διμοιρίας Σ αυτή την δραματική για τις προθέσεις των ενόπλων καταλήγουν οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ, μετά και την αυτοψία στο χώρο απ όπου έγινε η ένοπλη επίθεση […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ήθελαν νεκρούς οι τρομοκράτες που στόχευσαν τη Διμοιρία, η οποία φρουρεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαρ. Τρικούπη.

Δραματική η κατάθεση του αστυνομικού- σκοπού της διμοιρίας

Σ αυτή την δραματική για τις προθέσεις των ενόπλων καταλήγουν οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ, μετά και την αυτοψία στο χώρο απ όπου έγινε η ένοπλη επίθεση με τρεις σφαίρες, όσο και από την επίσης δραματική κατάθεση του αστυνομικοί-σκοπού της Διμοιρίας ο οποίος βρισκόταν έξω από το λεωφορείο για λόγους ασφαλείας των συναδέλφων του.

Στη διασταύρωση Ζωοδόχου Πηγής και Μεταξά στήθηκε ο ένοπλος

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα και το σχέδιο της επίθεσης, ο ένοπλος στήθηκε στη διασταύρωση των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Α. Μεταξά, και από εκεί, βλέποντας διαγώνια τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαρ. Τρικούπη, είχε στο στόχαστρο τον φρουρό της κλούβας στο πίσω μέρος της.

Κάνουν λόγο για καθαρή τύχη

Οι αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ, κάνουν λόγο για καθαρή τύχη ότι  δεν υπήρξαν θύματα, κι αυτό γιατί ο συγκεκριμένος  αστυνομικός φρουρός, είδε τον ένοπλο να σημαδεύει προς το μέρος του και φώναξε στους συναδέλφους του να καλυφθούν, ενώ ταυτόχρονα έπεσε στο έδαφος!

Μία από τις σφαίρες χτύπησε σε κατάστημα στο ύψος ενός ανθρώπου

Όπως διαπιστώθηκε, μία από τις σφαίρες βρήκε  στον τοίχο καταστήματος ενδυμάτων  δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στο ύψος ακριβώς ενός ανθρώπου κι αυτό λέει πολλά.

Αμέσως μετά ο δράστης τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε.

Επέβαιναν δύο μαυροντυμένοι

Μαρτυρίες έκαναν λόγο για μια μοτοσυκλέτα στην οποία επέβαιναν δυο μαυροντυμένοι άνδρες.

Όταν η μοτοσυκλέτα έφθασε στη διασταύρωση που χρησιμοποιήθηκε ως «πεδίο βολής», ο μαυροντυμένος συνεπιβάτης κατέβηκε με το όπλο στο χέρι και έριξε κατά της Διμοιρίας και του σκοπού.

Εξαφανίστηκαν από την οδό Βαλτετσίου

Μετά από τρεις πυροβολισμούς που ακούστηκαν ανέβηκε πάλι στη μηχανή και εξαφανίστηκε με τον συνεργό του από την οδό Βαλτετσίου, όπως είχε γίνει και στην ένοπλη επίθεση πάλι κατά της Διμοιρίας στις 10 Ιανουαρίου.

Έρευνες για τη μοτοσυκλέτα

Έχοντας κάποια στοιχεία της μοτοσυκλέτας, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας σάρωναν όλη τη νύχτα την περιοχή των Εξαρχείων και την ευρύτερη περιοχή να βρουν ίχνη της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις