Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέα σοβαρή πρόκληση Τουρκίας για τις στρατιωτικές ασκήσεις στη Ρόδο
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα σοβαρή πρόκληση Τουρκίας για τις στρατιωτικές ασκήσεις στη Ρόδο

Με αφορμή την διακλαδική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου «Μέδουσα 5», που πραγματοποιείται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως τις 4 Νοεμβρίου, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις στη Ρόδο. Συγκεκριμένα, το τουρκικό ΥΠΕΞ, επικαλούμενο τη συμφωνία των Παρισίων του 1947, τονίζει πως η θαλάσσια περιοχή γύρω από το ελληνικό νησί έχει οριστεί […]

Με αφορμή την διακλαδική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου «Μέδουσα 5», που πραγματοποιείται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως τις 4 Νοεμβρίου, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις στη Ρόδο.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό ΥΠΕΞ, επικαλούμενο τη συμφωνία των Παρισίων του 1947, τονίζει πως η θαλάσσια περιοχή γύρω από το ελληνικό νησί έχει οριστεί ως αποστρατικοποιημένη, άρα δεν επιτρέπονται οι στρατιωτικές ασκήσεις.

Στην ίδια ανακοίνωση, η Άγκυρα επισημαίνει πως έχει ήδη προειδοποιήσει την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα επί του θέματος και υπενθυμίζει την ανάγκη «να αποφεύγονται οι μονομερείς ενέργειες που αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο».

Ολοκληρώνοντας η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών καλεί τους Έλληνες «να αποφεύγουν ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο» και συμβουλεύει τρίτες χώρες να μην λαμβάνουν μέρος στις «ενέργειες της Ελλάδας».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις