Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Νέα παράταση για την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα παράταση για την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων

Και νέα παράταση στη ρύθμιση για την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων επιθυμεί το υπουργείο Οικονομικών. Ήδη, έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα στους θεσμούς και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών ή και ωρών η απάντησή τους, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για να κατατεθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή. Η ρύθμιση λήγει σήμερα και η νέα παράτασή […]

Και νέα παράταση στη ρύθμιση για την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων επιθυμεί το υπουργείο Οικονομικών.

Ήδη, έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα στους θεσμούς και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών ή και ωρών η απάντησή τους, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για να κατατεθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.

Η ρύθμιση λήγει σήμερα και η νέα παράτασή της αποτελεί καθολικό αίτημα του κλάδου των φοροτεχνικών, οι οποίοι έχουν συσσωρεύσει πολύ μεγάλο αριθμό αιτήσεων ενδιαφερομένων στα γραφεία τους, διότι όπως υποστηρίζουν, ο χρόνος δεν ήταν επαρκής προκειμένου να τις υποβάλουν στις Εφορίες.

Έχουν αποκαλυφθεί πάνω από 4,3 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το ΥΠΟΙΚ, στη ρύθμιση έχουν υπαχθεί περισσότεροι από 250.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι έχουν συνολικά αποκαλύψει εισοδήματα ύψους περίπου 4,3 δισ. ευρώ. Ήδη έχουν βεβαιωθεί πρόσθετοι φόροι περίπου 350 εκατ. ευρώ.

Η ρύθμιση εθελοντικής αποκάλυψης εισοδημάτων λειτουργεί ως συνολική ρύθμιση κλεισίματος φορολογικών υποθέσεων, αφού εκτός από την αποκάλυψη εισοδημάτων οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλουν αρχική, διορθωτική ή τροποποιητική δήλωση για κάθε είδους φορολογία χωρίς να καταβάλουν πρόστιμα.

Προβλέπεται η καταβολή του φόρου όπως αυτός υπολογίζεται με βάση την κλίμακα και τους συντελεστές που ίσχυαν κατά το έτος που αποκτήθηκε η φορολογητέα ύλη, αλλά με προσαύξηση που μπορεί να υπερβεί, ανάλογα με την περίπτωση, το 30%.

Ο βασικός συντελεστής προσαύξησης είναι 18%. Εφόσον δοθεί τελικά παράταση, είναι πιθανό να υπάρξει και αύξηση συντελεστή.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις