Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μετά το διπλωματικό επεισόδιο, “τα μαζεύει” η ισπανική κυβέρνηση
ΚΟΣΜΟΣ

Μετά το διπλωματικό επεισόδιο, “τα μαζεύει” η ισπανική κυβέρνηση

Άλλαξε στάση η Μαδρίτη σχετικά με την αντιμετώπιση του καταλανικού ζητήματος από την ελληνική κυβέρνηση. Με ανακοίνωσή της η ισπανική πρεσβεία στην Αθήνα ευχαρίστησε την κυβέρνηση για τη στάση που επέδειξε σχετικά με το ζήτημα της Καταλονίας, ενώ εκφράζει τη λύπη της για την «παρερμηνεία» των δηλώσεων του πρέσβη. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της πρεσβείας αναφέρει […]

Άλλαξε στάση η Μαδρίτη σχετικά με την αντιμετώπιση του καταλανικού ζητήματος από την ελληνική κυβέρνηση.

Με ανακοίνωσή της η ισπανική πρεσβεία στην Αθήνα ευχαρίστησε την κυβέρνηση για τη στάση που επέδειξε σχετικά με το ζήτημα της Καταλονίας, ενώ εκφράζει τη λύπη της για την «παρερμηνεία» των δηλώσεων του πρέσβη.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της πρεσβείας αναφέρει ότι «η πρεσβεία της Ισπανίας εκφράζει τις ευχαριστίες της για την δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών το περασμένο Σαββατοκύριακο υπέρ της ισπανικής εδαφικής ακεραιότητας και απορρίπτοντας μονομερείς ενέργειες που υπονομεύουν την ενότητα της χώρας και την αρχή του αμετάβλητου των συνόρων.

Σε σχέση με τις δηλώσεις του πρέσβη της Ισπανίας το περασμένο Σαββατοκύριακο σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης, ο ίδιος λυπάται που έδωσαν αφορμή σε ερμηνείες οι οποίες ουδόλως αντιστοιχούν με την πραγματικότητα, όπως και με την επιθυμία του να εργαστεί με εποικοδομητικό τρόπο για μια στενή σχέση εγγύτητας με τις ελληνικές Αρχές.

Οι δύο σύμμαχοι και φίλες χώρες μας είναι ενωμένες με ισχυρούς δεσμούς φιλίας και πολιτισμού, και η Πρεσβεία  της  Ισπανίας  θα προσπαθήσει σε υπέρτατο βαθμό να εμβαθύνει την εξαιρετική αυτή σχέση που μας ενώνει».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις