Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Συνεχίζονται οι έρευνες για τα τρομοπακέτα- Ψάχνουν τους συνεργούς του 29χρονου
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα τρομοπακέτα- Ψάχνουν τους συνεργούς του 29χρονου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας μετά και τη σύλληψη 29χρονου, χθες το πρωί, που φέρεται να σχετίζεται με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων . Ο 29χρονος φαίνεται πως είχε κεντρικό ρόλο στο σύνολο του λεγόμενου «αντάρτικου πόλης» ενώ οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από τα τρομοπακέτα σε […]

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας μετά και τη σύλληψη 29χρονου, χθες το πρωί, που φέρεται να σχετίζεται με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων .

Ο 29χρονος φαίνεται πως είχε κεντρικό ρόλο στο σύνολο του λεγόμενου «αντάρτικου πόλης» ενώ οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από τα τρομοπακέτα σε Παπαδήμο, Σόιμπλε και ΔΝΤ.

Ο νεαρός άνδρας συνελήφθη την ώρα που επιχειρούσε να «μετακομίσει» ένα ολόκληρo οπλοστάσιο, το οποίο είχε κρύψει σε σάκους και τάπερ.

Από τις πρώτες αναλύσεις που έχουν γίνει στα υλικά και τα εκρηκτικά που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη σύλληψη, ο 29χρονος φαίνεται πως είχε «διπλό» ρόλο.

Εκτιμάται πως είχε σχέσεις τόσο με τους Πυρήνες όσο και με τον Επαναστατικό Αγώνα.

Οι Αρχές συνεχίζουν τις εξονυχιστικές έρευνες τόσο στη γιάφκα της Αχαρνών, από την οποία ο 29χρονος μετέφερε τον βαρύ οπλισμό, όσο και στο Ελληνικό.

Πέραν των στοιχείων που αναζητούν οι Αρχές για τη σχέση του συλληφθέντα με τα τρομοδέματα που εστάλησαν σε στόχους του εξωτερικού, αλλά και στον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στην αποστολή των οποίων προέκυψε από το DNA του ότι ενεπλάκη, αυτό που ερευνούν τώρα οι αρχές είναι στοιχεία που θα αποκαλύψουν ποιοι ήταν ενδεχόμενοι επόμενοι στόχοι του, αλλά και για λογαριασμό ποιας οργάνωσης είχε νοικιάσει – με πλαστή ταυτότητα- τη γιάφκα ο νεαρός.

Αυτό που ερευνάται, επίσης είναι πιθανή σχέση του με τους Πυρήνες της Συνομωσίας της Φωτιάς και ειδικότερα της Πόλας Ρούπα.

Ψάχνουν γιάφκα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 29χρονος συνελήφθη τη στιγμή που έβγαινε από πολυκατοικία, στη συμβολή των οδών Αλκαμένους και Περγάμου, με τρεις ταξιδιωτικούς σάκους. Πάνω του έφερε τσαντάκι μέσης και είχε μαζί του σακούλα σκουπιδιών.

Όπως ανακοινώθηκε στους σάκους βρέθηκαν:

  • 8 πλαστές ταυτότητες,
  • 2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,
  • πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη,
  • πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,
  • πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε ακόμη δύο σπίτια, στο Ελληνικό και στον Άγιο Ελευθέριο, η μία από τις δύο οικίες είναι το πατρικό του.

Το διαμέρισμα της οδού Αλκαμένους, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχε νοικιαστεί με πλαστή ταυτότητα.

Ο 29χρονος είχε τεθεί σε παρακολούθηση τον τελευταίο καιρό, ενώ η σύλληψη του έγινε σε εκτέλεση εντάλματος του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, με βάση τα στοιχεία της Αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε συλληφθεί το 2010 και το 2011 για επεισόδια στα Εξάρχεια και φέρεται να έχει επαφή με φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φώτιας».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις