Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αιχμές Θεοδωράκη για τα F-16: «Δεν είναι πολλά τα 10 χρόνια αφού επείγει;» (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές Θεοδωράκη για τα F-16: «Δεν είναι πολλά τα 10 χρόνια αφού επείγει;» (vid)

Μια σειρά ερωτημάτων έθεσε για το θέμα του εκσυγχρονισμού των F-16 ο Σταύρος Θεοδωράκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα στην Ώρα του Πρωθυπουργού με αιχμή τη διάρκεια του προγράμματος που σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη θα είναι 10 έτη. «Δεν είναι πολλά τα 10 χρόνια για ένα πρόγραμμα που επείγει;» ρώτησε ο επικεφαλής του Ποταμιού. Στη συνέχεια […]

Μια σειρά ερωτημάτων έθεσε για το θέμα του εκσυγχρονισμού των F-16 ο Σταύρος Θεοδωράκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα στην Ώρα του Πρωθυπουργού με αιχμή τη διάρκεια του προγράμματος που σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη θα είναι 10 έτη.

«Δεν είναι πολλά τα 10 χρόνια για ένα πρόγραμμα που επείγει;» ρώτησε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στο κόστος του προγράμματος: «Για πόσα δισ. μιλάμε για την αναβάθμιση των F-16; Πού θα βρεθούν τα λεφτά; Σε βάρος ποιας πολιτικής θα βρεθούν τα χρήματα; Με ποιο τίμημα, σε πόσα χρόνια και με ποιους ρυθμούς;»

«Έπρεπε να απαντήσετε σε αυτά τα ερωτήματα στο εσωτερικό πριν φανείτε γαλαντόμος στο εξωτερικό» σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης ρωτώντας, επίσης, για τα ανταλλάγματα βάσει των οποίων δόθηκε η συναίνεση για επέκταση της συμφωνίας για τη βάση της Σούδας.

«Εμείς δεχόμαστε ότι ο εκσυγχρονισμός επείγει γιατί απειλείται η ισορροπία δυνάμεων, τότε εδώ δεν πρέπει να κάνουμε χρήση του διαπραγματευτικού χαρτιού της Σούδας;» συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης.

«Μπήκατε μόνο για να δώσετε στο Λευκό Οίκο» πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού δηλώνοντας ότι δεν εμπιστεύεται τον κυβερνητικό εταίρο και υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις