Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να οργανώσετε το ψυγείο σας
PLUS

Πώς να οργανώσετε το ψυγείο σας

Γνωρίζουμε όλοι πως δεν είναι εύκολο να έχετε τάξη στο ψυγείο σας. Σας έχουμε μερικά έξυπνα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να έχετε ένα σωστά οργανωμένο ψυγείο χωρίς πολύ κόπο. Καθαρά ράφια Βάλτε σε κάθε ράφι διαφανή μεμβράνη ώστε να μπορείτε εύκολα να την αντικαταστήσετε. Με τη διαφανή μεμβράνη δεν θα σας νοιάζεστε αν κάποιο […]

Γνωρίζουμε όλοι πως δεν είναι εύκολο να έχετε τάξη στο ψυγείο σας. Σας έχουμε μερικά έξυπνα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να έχετε ένα σωστά οργανωμένο ψυγείο χωρίς πολύ κόπο.

Καθαρά ράφια

Βάλτε σε κάθε ράφι διαφανή μεμβράνη ώστε να μπορείτε εύκολα να την αντικαταστήσετε. Με τη διαφανή μεμβράνη δεν θα σας νοιάζεστε αν κάποιο τρόφιμο χαλάσει και αφήσει υπολείματα στο ψυγείο σας. Απλά πετάτε τη μεμβράνη και βάζετε καινούρια.

Οργάνωση

Χρησιμοποιήστε το χαρτόνι των αυγών για να βάλετε σε τάξη όλα τα πλαστικά μπουκάλια με μαγιονέζες, μουστάρδες και σως που έχετε. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε πιο εύκολα ακόμα και τα μπουκαλάκια που σχεδόν έχουν αδειάσει.

Χρησιμοποιήστε βαζάκια με μαγνητική βάση

Αγοράστε βαζάκια με μαγνητική βάση ή κολλήστε μαγνήτη κάτω από μικρά βαζάκια ή ταπεράκια. Με αυτό το τρικ θα μπορείτε να εξοικονομείτε χώρο ακόμα και μέσα στο ψυγείο σας.

Φτιάξτε έναν μίνι πίνακα ανακοινώσεων στο πλαϊνό μέρος του ψυγείου σας

Φτιάξτε έναν πίνακα στον οποίο θα σημειώνετε όλα τα γεύματα που πρέπει να φάτε μέσα στην εβδομάδα. Έτσι, θα σας είναι πιο εύκολο να καταναλώσετε τα τρόφιμα που πρέπει να καταναλωθούν άμεσα.

Κρεμάστε τα ανοιγμένα σακουλάκια

Αν το ψυγείο σας έχει μεταλλικά ράφια τότε μπορείτε να κρεμάσετε από τις ράγες με πιαστράκια όλα τα σακουλάκια με τα τρόφιμα που έχετε ανοιχτά. Έτσι τα τρόφιμα διατηρούνται φρέσκα για περισσότερο καιρό και θα αποφύγετε να στάξει κάποιο τρόφιμο μέσα στο ψυγείο σας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις