Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Πιστολέρο” κατά… “παράνομης καταγραφής προσωπικών δεδομένων”
ΕΛΛΑΔΑ

“Πιστολέρο” κατά… “παράνομης καταγραφής προσωπικών δεδομένων”

Το απίστευτο συμβάν έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ο εικονολήπτης και χειριστής drone Αναστάσιος Μάνος, έχοντας λάβει την απαραίτητη άδεια από την Πολιτική Αεροπορία για πτήση μισής ώρας, άρχισε να κινηματογραφεί από ψηλά τις εγκαταστάσεις ξενοδοχείου, για διαφημιστικούς λόγους. Τότε ο κάτοικος της Οίας, χωρίς να ρωτήσει τίποτα, έτσι στα καλά καθούμενα, πυροβόλησε με […]

Το απίστευτο συμβάν έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ο εικονολήπτης και χειριστής drone Αναστάσιος Μάνος, έχοντας λάβει την απαραίτητη άδεια από την Πολιτική Αεροπορία για πτήση μισής ώρας, άρχισε να κινηματογραφεί από ψηλά τις εγκαταστάσεις ξενοδοχείου, για διαφημιστικούς λόγους.

Τότε ο κάτοικος της Οίας, χωρίς να ρωτήσει τίποτα, έτσι στα καλά καθούμενα, πυροβόλησε με το αεροβόλο του αρκετές φορές προσπαθώντας να πετύχει το drone, χωρίς να το καταφέρει.

Ο Αναστάσιος Μάνος αναφέρει για το περιστατικό : «Του ζήτησα αμέσως τον λόγο που πυροβολεί το drone μου, εξηγώντας του ότι έχω λάβει όλες τις νόμιμες άδειες και ότι δεν κινηματογραφώ τον χώρο του. Αυτός μου μίλησε απειλητικά και με εξύβρισε, κουνώντας επιδεικτικά το όπλο του προς το μέρος μου»…

Η αστεία εξέλιξη, είναι το γεγονός οτι ο “πιστολέρο” έκανε… μήνυση στον εικονολήπτη για «παράνομη καταγραφή προσωπικών δεδομένων», ο οποίος οδηγήθηκε στο τμήμα με την αυτόφωρη διαδικασία! Η κατηγορία φυσικά καταρρίπτεται, καθώς το υλικό που βιντεοσκοπήθηκε αφορά μόνο στους ξενοδοχειακούς χώρους, ενώ η πτήση είχε εγκριθεί από την ΥΠΑ.


Στη συνέχεια, οδήγηθηκε στο αστυνομικό τμήμα και ο κάτοικος με το αεροβόλο, με την αυτόφωρη επίσης διαδικασία και την κατηγορία περί άσκοπων πυροβολισμών σε δημόσιο χώρο, ενώ εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία. Να σημειωθεί πως  για το αεροβόλο όπλο δεν απαιτείται άδεια κατοχής.

«Φανταστείτε τι θα μπορούσε να έχει συμβεί αν πετύχαινε το drone. Θα μπορούσε πολύ εύκολα να τραυματιστεί άνθρωπος», σημειώνει ο Αναστάσιος Μάνος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις