Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

19

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Γιατί πρέπει να σταματήσεις τώρα να είσαι single
PLUS

Γιατί πρέπει να σταματήσεις τώρα να είσαι single

Είναι σχεδόν ανόητο να παραθέτει κανείς τους λόγους που ο άνθρωπος είναι υπέροχο να μοιράζεται τη ζωή του και την καθημερινότητα με το ταίρι του, όμως πολλοί είναι αυτοί που επιμένουν να αποφεύγουν τη δέσμευση. Επειδή όμως η ζωή είναι αλλιώς όταν δεν είμαστε μόνοι, δες τους καλύτερους λόγους που πρέπει να φλερτάρεις αυτή τη […]

Είναι σχεδόν ανόητο να παραθέτει κανείς τους λόγους που ο άνθρωπος είναι υπέροχο να μοιράζεται τη ζωή του και την καθημερινότητα με το ταίρι του, όμως πολλοί είναι αυτοί που επιμένουν να αποφεύγουν τη δέσμευση.

Επειδή όμως η ζωή είναι αλλιώς όταν δεν είμαστε μόνοι, δες τους καλύτερους λόγους που πρέπει να φλερτάρεις αυτή τη στιγμή:

Έχεις λιγότερες πιθανότητες να πάθεις κατάθλιψη

Όσο περισσότερη μοναξιά νιώθει ένας άνθρωπος τόσο πιο πιθανό είναι να εμφανίσει συμπτώματα κατάθλιψης, όπως έδειξε έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Όταν νιώθουμε μόνοι ο εγκέφαλος εκκρίνει ορμόνες που σχετίζονται με το στρες, όπως η κορτιζόλη, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν κατάθλιψη. Μάλιστα έχει παρατηρηθεί ότι σε περιπτώσεις ήπιας μορφής τη νόσου, είναι πιο αποτελεσματικό να αναζητήσει κανείς στήριξη από το κοινωνικό και φιλικό περιβάλλον του, παρά να πάρει αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

Φροντίζεις πιο πολύ τον εαυτό σου

Όσοι βρίσκονται σε μία σχέση έχουν την τάση να ακολουθούν πιο υγιεινές συνήθειες σε ό,τι αφορά το φαγητό τους –πιθανότατα επειδή τρώνε με παρέα. Αντίθετα, όσοι τρώνε συστηματικά μόνοι, είναι πιο πιθανό να επιλέξουν junk food. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Επιθεώρηση Health Psychology, όταν οι άνθρωποι είναι μόνοι δεν έχουν ιδιαίτερη σωματική δραστηριότητα.

Κινδυνεύεις λιγότερο από καρδιαγγειακές νόσους

Τα άτομα που ζουν μόνα έχουν κατά 24%, περισσότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιαγγειακή νόσο κατά τη μέση ηλικία, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Harvard. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι είναι πιο ευάλωτοι στο στρες, σε σχέση με όσους μοιράζονται την καθημερινότητα και τα άγχη τους με κάποιον άλλο, αλλά και στο ότι τρέφονται χειρότερα και γυμνάζονται λιγότερο.

Έχεις πιο γερό ανοσοποιητικό

Η άμεση επαφή ανάμεσα στους ανθρώπους που εξασφαλίζεται με την αγκαλιά, τα φιλιά και το σεξ βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Επιθεώρηση Medical Hypotheses φαίνεται πως το φιλί συμβάλλει στην πρόληψη πολλών ασθενειών

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις