Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / “Χτύπησε” και τον θάνατο η κρίση- Η μακάβρια λύση που επιλέγουν οι πιο “αδύναμοι”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Χτύπησε” και τον θάνατο η κρίση- Η μακάβρια λύση που επιλέγουν οι πιο “αδύναμοι”

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια ούτε για να αγοράσουν φέρετρο για να θάψουν τους συγγενείς τους. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει η τραγική και μακάβρια λύση της ενοικίασης,  όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος». Οι συγγενείς του θανόντος, νοικιάζουν ένα φέρετρο έναντι περίπου 100 ευρώ και όταν θάψουν τον μακαρίτη επιστρέφουν το φέρετρο […]

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια ούτε για να αγοράσουν φέρετρο για να θάψουν τους συγγενείς τους.

Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει η τραγική και μακάβρια λύση της ενοικίασης,  όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Οι συγγενείς του θανόντος, νοικιάζουν ένα φέρετρο έναντι περίπου 100 ευρώ και όταν θάψουν τον μακαρίτη επιστρέφουν το φέρετρο στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος αναλαμβάνει κηδείες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για να ελαφρύνει το θλιβερό κλίμα, λέγεται στην οικογένεια πως και ο Ιησούς Χριστός δεν θάφτηκε μέσα σε φέρετρο, αλλά τυλίχτηκε σε μία σινδόνη.

Το φαινόμενο των ενοικιαζόμενων φερέτρων δεν έλαβε ακόμα μεγάλες διαστάσεις, ωστόσο εκτιμάται ότι μελλοντικά θα κερδίσει έδαφος. Η αγορά ενός φερέτρου κοστίζει για κάποιον που δεν διαθέτει πολλά χρήματα περίπου 300 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 2 χιλιάδες ευρώ.

Ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει ότι η ενοικίαση φερέτρων δεν πέρασε απαρατήρητη τουλάχιστον από ιδιοκτήτες γραφείων κηδειών, οι οποίοι βλέπουν μέχρι και αθέμιτο ανταγωνισμό. Προς το παρόν, η επιλογή της ταφής με νοικιασμένα φέρετρα παρατηρείται σε κοινότητες και σε ένα δήμο, αναφέρει στο δημοσίευμα η εφημερίδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις