Αθήνα

°C

Παρασκευή

30

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Με δεκάδες παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο “καλωσορίζουν” οι Τούρκοι τον Κοτζιά
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με δεκάδες παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο “καλωσορίζουν” οι Τούρκοι τον Κοτζιά

Την ώρα που ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επιχειρεί με την επίσκεψη του στην Τουρκία να σταματήσει την επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η τουρκική πολεμική αεροπορία έστειλε νέα προκλητικά μηνύματα στην Αθήνα με την δραστηριότητα που ανέπτυξε πάνω από το Αιγαίο. Σήμερα, η προκλητικότητα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας εκδηλώθηκε για μια ακόμη φορά με τα αεροσκάφη […]

Την ώρα που ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επιχειρεί με την επίσκεψη του στην Τουρκία να σταματήσει την επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η τουρκική πολεμική αεροπορία έστειλε νέα προκλητικά μηνύματα στην Αθήνα με την δραστηριότητα που ανέπτυξε πάνω από το Αιγαίο.

Σήμερα, η προκλητικότητα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας εκδηλώθηκε για μια ακόμη φορά με τα αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 τα οποία προχώρησαν σε 37 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και σε δύο παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Σε όλες τις περιπτώσεις που σημειώθηκαν στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ.

Όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, η επίσκεψη πραγματοποιείται έπειτα από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ ο Έλληνας υπουργός δεν αποκλείεται να συναντηθεί και με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις