Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Το παράλογο που συμβαίνει με το email μας, όταν φεύγουμε για τον άλλο κόσμο
PLUS

Το παράλογο που συμβαίνει με το email μας, όταν φεύγουμε για τον άλλο κόσμο

Όταν πηγαίνεις στον άλλο κόσμο, τα πράγματα σου πηγαίνουν στους δικούς σου ανθρώπους- είναι γνωστό αυτό. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με το email σου. Σύμφωνα με αμερικανικό δικαστήριο, θα πρέπει να φροντίσεις κι εδώ για την «επιμέλειά» του, αν δεν θέλεις τα προσωπικά σου στοιχεία να γίνονται δημόσια. Το 2016, δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε […]

Όταν πηγαίνεις στον άλλο κόσμο, τα πράγματα σου πηγαίνουν στους δικούς σου ανθρώπους- είναι γνωστό αυτό.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με το email σου.

Σύμφωνα με αμερικανικό δικαστήριο, θα πρέπει να φροντίσεις κι εδώ για την «επιμέλειά» του, αν δεν θέλεις τα προσωπικά σου στοιχεία να γίνονται δημόσια.

Το 2016, δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε ότι αν δεν υπάρχει διαθήκη, τότε ο καθένας μπορεί να έχει, δυνητικά, πρόσβαση στο περιεχόμενο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αποθανόντος.

Τουλάχιστον αυτό συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση, όταν ο 43χρονος Ρόμπερτ Ατζεμιάν πέθανε σε τροχαίο ατύχημα χωρίς να αφήσει διαθήκη, με αποτέλεσμα τα αδέρφια του να ζητήσουν πρόσβαση στο email του για να δουν μήπως είχε αφήσει σχετικά έγγραφα ή κάποια υπόνοια για το πού θα πάει η περιουσία του.

Η Yahoo υποστήριξε στο δικαστήριο ότι τα στοιχεία αυτά είναι προσωπικά δεδομένα, όμως, τελικά, το δικαστήριο απεφάνθη υπέρ των αδερφών του Ατζεμιάν.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις