Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ / Έχεις λεφτά; Πληρώνεις ακριβή κλήση…
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έχεις λεφτά; Πληρώνεις ακριβή κλήση…

Ο νέος ΚΟΚ θα προβλέπει την επιβολή ενός προστίμου βάσης, το οποίο θα αυξάνεται στη συνέχεια με βάση τα οικονομικά στοιχεία του παραβάτη! Όλα αυτά μέσω ΤΑΧΙΣ. Πώς το εξηγεί ο αρμόδιος υπουργός κ. Σπίρτζης; «Θέλουμε να χτυπήσουμε τη λογική τού έχω χρήματα, πληρώνω και παρανομώ». Επί της αρχής: Θα υπάρχουν παραβάσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς που […]

Ο νέος ΚΟΚ θα προβλέπει την επιβολή ενός προστίμου βάσης, το οποίο θα αυξάνεται στη συνέχεια με βάση τα οικονομικά στοιχεία του παραβάτη! Όλα αυτά μέσω ΤΑΧΙΣ. Πώς το εξηγεί ο αρμόδιος υπουργός κ. Σπίρτζης; «Θέλουμε να χτυπήσουμε τη λογική τού έχω χρήματα, πληρώνω και παρανομώ». Επί της αρχής:

  1. Θα υπάρχουν παραβάσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς που θα αντιμετωπίζονται μόνο με διοικητικές κυρώσεις.
  2. Θα ισχύει η αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και του διπλώματος για παραβάσεις, όπως ομιλία των οδηγών στο κινητό τηλέφωνο, ρίψη του τσιγάρου από το παράθυρο του αυτοκινήτου, αλλά και στάθμευση οχήματος σε διάβαση αναπήρων.
  3. Μετά από δύο αφαιρέσεις της άδειας και του διπλώματος, που θα διαρκεί έναν με δύο μήνες, ο οδηγός θα πρέπει να ξαναδίνει εξετάσεις.
  4. Θα υπάρχει κατηγοριοποίηση των προστίμων σε μικρής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας.
  5. Θα αυξηθούν τα όρια ταχύτητας.
  6. Θα καθιερωθούν ρυθμίσεις ΚΟΚ και σήματα για τα ποδήλατα.
  7. Θα προβλέπονται ηλεκτρονικά συστήματα για την έκδοση πινακίδων και διπλωμάτων.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις