Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Παπαδημητρίου: “Δεν χρειάζεται να κυνηγήσουμε επενδύσεις, μας κυνηγάνε αυτές”
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαδημητρίου: “Δεν χρειάζεται να κυνηγήσουμε επενδύσεις, μας κυνηγάνε αυτές”

O υπουργός Οικονομίας ρωτήθηκε εάν η ελληνική πλευρά κάνει «σαφάρι επενδύσεων» στις ΗΠΑ, και απάντησε: «Δεν κυνηγάμε εμείς τις επενδύσεις, εδώ έχουν έρθει σε εμάς οι επενδυτές». Σε δηλώσεις του στη δεξίωση που παρέθεσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο, προς τιμήν του πρωθυπουργού στο National Hellenic Museum, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου επεσήμανε ότι «αυτό […]

O υπουργός Οικονομίας ρωτήθηκε εάν η ελληνική πλευρά κάνει «σαφάρι επενδύσεων» στις ΗΠΑ, και απάντησε: «Δεν κυνηγάμε εμείς τις επενδύσεις, εδώ έχουν έρθει σε εμάς οι επενδυτές».

Σε δηλώσεις του στη δεξίωση που παρέθεσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο, προς τιμήν του πρωθυπουργού στο National Hellenic Museum, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου επεσήμανε ότι «αυτό που έχουμε δει είναι κάτι πρωτοφανές, θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας», τονίζοντας τη θερμή υποδοχή της οποίας έχει τύχει ο Έλληνας πρωθυπουργός καθώς και η κυβερνητική αποστολή στην επίσκεψη τους στις ΗΠΑ.

Ο υπουργός Οικονομίας, τόνισε ότι η χώρα θα βγει από την κρίση, ότι έχει μπει σε τροχιά ουσιαστικής ανάπτυξης η οποία αναμένουν να είναι πολύ σημαντική, και πως περιμένουν το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει  και οι Αμερικανοί και οι ομογενείς, να φτάσει στη χώρα μας. Επιβεβαίωσε, τέλος, ότι οι επενδύσεις θα είναι ένα από τα θέματα στη συνάντηση Τραμπ-Τσίπρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις