Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Καλύψτε πανεύκολα τις γρατζουνιές στα ξύλινα έπιπλα
PLUS

Καλύψτε πανεύκολα τις γρατζουνιές στα ξύλινα έπιπλα

Αν το ξύλινο τραπέζι σας φέρει σημάδια χρήσης, μην απελπίζεστε! Η λύση υπάρχει. Προτού καλύψετε την πρώην υπέροχη ξύλινη όψη του με ένα τραπεζομάντιλο ή αποφασίσετε να περάσετε την πόρτα του μαραγκού, δεν έχετε παρά να κάνετε μια βόλτα από την κουζίνα σας και να ψάξετε τα ντουλάπια σας για ξηρούς καρπούς και, συγκεκριμένα, καρύδια Βραζιλίας ή πεκάν. […]

Αν το ξύλινο τραπέζι σας φέρει σημάδια χρήσης, μην απελπίζεστε! Η λύση υπάρχει.

Προτού καλύψετε την πρώην υπέροχη ξύλινη όψη του με ένα τραπεζομάντιλο ή αποφασίσετε να περάσετε την πόρτα του μαραγκού, δεν έχετε παρά να κάνετε μια βόλτα από την κουζίνα σας και να ψάξετε τα ντουλάπια σας για ξηρούς καρπούς και, συγκεκριμένα, καρύδια Βραζιλίας ή πεκάν.

Στη συνέχεια, σπάστε τον ξηρό καρπό στη μέση και αφαιρέστε την ψίχα του. Με αυτήν, τρίψετε απαλά τυχόν σημάδια και γρατζουνιές.

Τα έλαια που περιέχει το καρύδι εισχωρούν βαθιά στο ξύλο και εξομαλύνουν τις αλλοιώσεις που εμφανίζει η επιφάνειά του.

Αν δεν έχετε ξηρούς καρπούς, δοκιμάστε αυτό το εναλλακτικό τρικ για να σώσετε τα «λαβωμένα» ξύλινα έπιπλα: ανακατέψτε 1/4 φλ. ξίδι και 3/4 φλ. ελαιόλαδο, βουτήξτε σε αυτό ένα καθαρό πανί και τρίψτε τα σημεία που εμφανίζουν γρατζουνιές για να τις εξαφανίσετε στο πι και φι.

Εxtra trick Το φυστικοβούτυρο κάνει πολύ καλή δουλειά στις γρατζουνιές, επίσης! Βάλτε λίγη ποσότητα πάνω στη γρατζουνιά, αφήστε το να δράσει για μια ώρα και τέλος καθαρίστε.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις