Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Εθνική Ελλάδος: Ένας κι ένας οι πιθανοί αντίπαλοι στα μπαράζ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εθνική Ελλάδος: Ένας κι ένας οι πιθανοί αντίπαλοι στα μπαράζ

του Αντώνη Γεωργακόπουλου Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου μπορεί να κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση στον όμιλό της, που οδηγεί στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, ωστόσο τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Στους πιθανούς αντίπαλους της χώρας μας ανήκουν η ευρωπαϊκή υπερδύναμη Ιταλία, η Κροατία, η Δανία και η Ελβετία. Η κλήρωση για τα […]

του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου μπορεί να κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση στον όμιλό της, που οδηγεί στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, ωστόσο τα δύσκολα τώρα αρχίζουν.

Στους πιθανούς αντίπαλους της χώρας μας ανήκουν η ευρωπαϊκή υπερδύναμη Ιταλία, η Κροατία, η Δανία και η Ελβετία. Η κλήρωση για τα play offs θα γίνει στη Ζυρίχη στις 17 Οκτωβρίου και οι αγώνες 9-11 και 12-14/11. Η κλήρωση για την τελική φάση του Μουντιάλ 2018 (14/06-15/07/2018) θα γίνει στη Μόσχα την 1η Δεκεμβρίου.

Αν ζητούσες από κάποιον να διαλέξει μία ομάδα από τις πιθανές αντιπάλους μας, τότε σίγουρα θα διάλεγε τη Δανία. Μπορεί να ακούγεται αδύναμη ομάδα, ωστόσο μόνο τέτοια δεν είναι. Οι Δανοί διαθέτουν ένα πολύ ποιοτικό σύνολο, με ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες. Κάτω από τα γκολπόστ κάθεται ο γνωστός σε όλους μας τερματοφύλακας της Λέστερ Κάσπερ Σμάιχελ. Στην άμυνα υπάρχουν παίκτες, όπως ο αρχηγός Σιμόν Κιάερ (Σεβίλλη), ο Βέστεργκαρντ (Γκλάντμπαχ), ο Αντρέας Κρίστενσεν (Τσέλσι) και ο Ντουρμίσι (Μπέτις). Ο μεσαίος άξονας αποτελείται από τον Κρίστιαν Έρικσεν (Τότεναμ), τον Γουίλιαμ Κβιστ (Κοπεγχάγη), τον Σένε (Άγιαξ) και τον Ντιλέινι (Βέρντερ Βρέμης), ενώ στην επίθεση αγωνίζεται ο «λόρδος» Μπέντνερ (Ρόζενμποργκ). Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, πως θεωρητικά είναι η πιο αδύναμη ομάδα από όλες τις υπόλοιπες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι… θα περάσουμε εύκολα σε περίπτωση που η κλήρωση μας φέρει απέναντι.

Η επόμενη πιθανή αντίπαλός μας είναι η Ελβετία, η οποία έχασε την πρώτη θέση του ομίλου (άρα και την απευθείας πρόκριση) στον τελευταίο αγώνα στην Πορτογαλία. Οι Πορτογάλοι την κέρδισαν με σκορ 2-0, έφτασαν και αυτοί τους 27 βαθμούς, αλλά πήραν την πρωτιά στη διαφορά τερμάτων. Οι πιο γνωστοί και αξιόλογοι ποδοσφαιριστές των Ελβετών είναι και οι δύο τερματοφύλακές της, Ζόμερ (Γκλάντμπαχ) και Μπούρκι (Ντόρτμουντ), οι αμυντικοί Λιχτστάινερ (αρχηγός, Γιουβέντους) και Ρικάρντο Ροντρίγκεζ (Μίλαν), ενώ στη μεσαία γραμμή τη διαφορά κάνει ο Σακιρί (Στόουκ) μαζί με τον Γκρανίτ Τσάκα (Άρσεναλ), με τον δεύτερο να απουσιάζει από το πρώτο ματς των μπαράζ λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας στον αγώνα με την Πορτογαλία. Στην επίθεση αγωνίζεται ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος Μπριλ Εμπολό (Σάλκε) ή ο Σεφέροβιτς (Μπενφίκα).

Πολλή δουλειά θα έχει η ελληνική άμυνα σε περίπτωση που κληρωθούμε με την Κροατία. Οι Κροάτες «πετάνε φωτιές» από τη μέση και μπροστά, με παίκτες όπως ο Μόντριτς (αρχηγός, Ρεάλ Μαδρίτης), ο Πέρισιτς (Ίντερ), ο Ράκιτιτς (Μπαρτσελόνα), ο Μάντζουκιτς (Γιουβέντους), ο Κάλινιτς (Μίλαν) και ο Κόβασιτς (Ρεάλ Μαδρίτης).

Όσο για την Ιταλία, δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις και είναι η ομάδα που όλοι ευχόμαστε να μην κληρωθούμε μαζί της. Οι «γείτονές» μας φημίζονται για την άμυνά τους, αφού την εστία τους υπερασπίζεται ο Μπουφόν, και μπροστά του έχει τους Κιελίνι και Μπονούτσι.

Όποια ομάδα και να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, το μόνο σίγουρο είναι πως θα έχουμε πολύ δύσκολο έργο. Η εθνική μας, όμως, έχει αποδείξει πως είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα και με το οικογενειακό κλίμα να έχει επιστρέψει στα αποδυτήρια πιστεύουμε όλοι πως το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα για ακόμα μια φορά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις