Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Η πρώτη λεσβιακή διάσκεψη στην Ευρώπη: “Είμαστε λεσβίες και είμαστε πολλές” (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Η πρώτη λεσβιακή διάσκεψη στην Ευρώπη: “Είμαστε λεσβίες και είμαστε πολλές” (vid)

Η πρώτη λεσβιακή διάσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη και, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα “Liberation”,500 ομιλητές από 40 χώρες του κόσμου ανέλυσαν τις απόψεις τους. Στην “ατζέντα” της τριήμερης διάσκεψης συζητήθηκαν πολλά και καυτά θέματα που είχαν σχέση με την πολιτική, τον πολιτισμό, τη μετανάστευση, την οικογένεια, την σεξουαλικότητα, και την υγεία. “Είμαστε λεσβίες […]

Η πρώτη λεσβιακή διάσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη και, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα “Liberation”,500 ομιλητές από 40 χώρες του κόσμου ανέλυσαν τις απόψεις τους.

Στην “ατζέντα” της τριήμερης διάσκεψης συζητήθηκαν πολλά και καυτά θέματα που είχαν σχέση με την πολιτική, τον πολιτισμό, τη μετανάστευση, την οικογένεια, την σεξουαλικότητα, και την υγεία.

“Είμαστε λεσβίες και είμαστε πολλές”, ήταν το σύνθημά τους.

Στην πρώτη λεσβιακή διάσκεψη στην Ευρώπη συμμετείχαν πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, ψυχολόγοι και καλλιτέχνες , τρανσέξουαλ όπως και μπάισεξουαλ, όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα “Liberation”.

Tα θέματα στα οποία επικεντρώθηκαν οι συμμετέχοντες  είναι: “Πώς τα ΜΜΕ αντιμετωπίζουν τις λεσβίες”, “Η θέση της λεσβίας στον επαγγελματικό χώρο και στον αθλητισμό”, η λεσβία ως πρόσφυγας” κ.α.

Στη διάρκεια της ευρωπαϊκής λεσβιακής διάσκεψης ακούστηκε ότι, στην Κροατία, το 74% των λεσβιών δηλώνουν ότι φοβούνται να κρατήσουν το χέρι της αγαπημένης τους δημόσια.

Στην Ευρώπη, το 44% των λεσβιών υποστηρίζουν ότι έχουν δεχτεί αρνητικά σχόλια ή ανάρμοστη συμπεριφορά στο χώρο εργασίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις