Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Οι εκλογές, ο Ντάισελμπλουμ και το απρόοπτο… 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι εκλογές, ο Ντάισελμπλουμ και το απρόοπτο… 

  «Κρατήστε τις εκλογές για το 2019», λέει ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προς την κυβέρνηση, σημειώνοντας  πως «πρέπει να τελειώσουμε μαζί το πρόγραμμα, να φροντίσουμε την έξοδο από αυτό και να έχουμε έως τότε μια συμφωνία για το χρέος». Λέει μάλιστα ότι «το κλειδί είναι η πολιτική σταθερότητα» και σημειώνει πως «κοινός μας […]

 

368_as_politiki_12

«Κρατήστε τις εκλογές για το 2019», λέει ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προς την κυβέρνηση, σημειώνοντας  πως «πρέπει να τελειώσουμε μαζί το πρόγραμμα, να φροντίσουμε την έξοδο από αυτό και να έχουμε έως τότε μια συμφωνία για το χρέος». Λέει μάλιστα ότι «το κλειδί είναι η πολιτική σταθερότητα» και σημειώνει πως «κοινός μας στόχος είναι η ελληνική οικονομία να σταθεί και πάλι στα πόδια της, τα δημοσιονομικά της χώρας να σταθεροποιηθούν, η εμπιστοσύνη να συνεχίσει να βελτιώνεται και η πρόσβαση στις αγορές να γίνει απρόσκοπτη». Σημειώνει δε εύστοχα πως «οι στόχοι αυτοί πρέπει να επιτευχθούν από τώρα έως και τον ερχόμενο Αύγουστο. Εάν επιτύχουμε αυτά, είμαι αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία».

Τί λέει η κυβέρνηση; Εκλογές το 2019 και μάλιστα τετραπλές! Τέσσερις κάλπες για εθνικές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, καθώς και για ευρωεκλογές! Ο πρωθυπουργός επανειλημμένα έχει αναφέρει ότι εκλογές θα γίνουν το 2019!». Επίσης το ίδιο λέει και ο κ. Τσακαλώτος! Υπουργοί, όπως ο κ. Μπαλάφας, τονίζουν ότι «οι εκλογές δεν πρέπει να προκηρυχθούν νωρίτερα από το 2019. Εκλογές θα γίνουν το 2019, με την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης κι αν συμφωνεί και ο κ. Ντάισελμπλουμ να γίνουν εκλογές το ’19 τόσο το καλύτερο. Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, δεν το θέλουν οι πολίτες. Αυτό είναι το συμφέρον της χώρας μας και της κοινωνίας, ας θέλει ο Μητσοτάκης και οι περί αυτόν εκλογές». Κατά τον υφυπουργό, η κυβέρνηση θα δώσει κοινωνικό μέρισμα σε όσους πολίτες έχουν ανάγκη, και θα κάνει το «καλύτερο δυνατό» για τα αδύναμα και μεσαία στρώματα που υπέστησαν φορολογική πίεση.

Ωστόσο στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν θέμα. Την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε σε κόμμα αρχηγοκεντρισμού και αρχίζει να μοιάζει με τα παλιά κόμματα εξουσίας εξέφρασε ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος. «Ο ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε ότι θα είναι κόμμα μαζικό και δημοκρατικό και στην πορεία η μαζικότητα δεν διευρύνθηκε», σημείωσε ο κ. Χρυσόγονος, επισημαίνοντας πως οι διαφωνίες με την Κουμουνδούρου είναι και πολιτικές, καθώς θα έπρεπε να υπάρχει μια πιο ορθολογική οικονομική πολιτική. Ο ευρωβουλευτής επισήμανε πως η δέσμευση είναι ηθική, καθώς, όπως είπε, είναι μέλος της τάσης από της ίδρυσή της. «Μπήκα στον ΣΥΡΙΖΑ όταν (η τάση) ήταν μία από τις συνιστώσες. Δεν συμμετείχαμε για να πάρουμε καρέκλες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόγονος.

Παράλληλα, υπάρχει υποβόσκον θέμα με άλλα στελέχη, των ΑΝΕΛ, αλλά και έντονες διαφοροποιήσεις κορυφαίων νυν και τα πρώην υπουργών για το αεροδρόμιο και τον Σαρωνικό. Κοντολογίς, ούτε ο Ντάισελμπλουμ, ούτε ο Τσίπρας, ούτε κανείς μπορούν να πει ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019! Οι εξελίξεις θα δείξουν το πώς και γιατί… Πάντως μια χαρά περνάμε… Έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο! Άλλωστε πιέζει και ο Μητσοτάκης, όπως και η Φώφη Γεννηματά!

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις