Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / “Πόλεμος” Εκκλησίας- Ραγκούση: Να μας πει άμεσα τα… ονόματα των ομοφυλόφιλων
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

“Πόλεμος” Εκκλησίας- Ραγκούση: Να μας πει άμεσα τα… ονόματα των ομοφυλόφιλων

Εξώδικο στον Γιάννη Ραγκούση, πρώην υπουργό και υποψήφιο για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, έστειλε η Εκκλησία της Ελλάδας, αντιδρώντας σε δήλωσή του ότι γνωρίζει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ακόμη και σε ανώτατα κλιμάκια, οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Είχε συμπληρώσει, μάλιστα, ότι «τους αναγκάζουν και το κρύβουν». Κάλεσε μάλιστα […]

0c82cdc5641f5a3d3250275e3eb92b86_XL

Εξώδικο στον Γιάννη Ραγκούση, πρώην υπουργό και υποψήφιο για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, έστειλε η Εκκλησία της Ελλάδας, αντιδρώντας σε δήλωσή του ότι γνωρίζει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ακόμη και σε ανώτατα κλιμάκια, οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν.

Είχε συμπληρώσει, μάλιστα, ότι «τους αναγκάζουν και το κρύβουν». Κάλεσε μάλιστα την Ορθόδοξη Εκκλησία «να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σ’ αυτή τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα».

Στην ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος, με αφορμή το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου που συζητιέται στη Βουλή, αναφέρει ότι εντός πενθημέρου, ο Γιάννης Ραγκούσης θα πρέπει να καταθέσει στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος τα στοιχεία «που ισχυρίζεται ότι έχει για τα καταγγελλόμενα από αυτόν εις βάρος Μητροπολιτών της Εκκλησίας μας, άλλως θα υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο».

Ο Γιάννης Ραγκούσης είχε δώσει συνέντευξη στο περιοδικό «Antivirus», όπου κάλεσε την Εκκλησία να μπει μπροστά στον αγώνα για τα δικαιώματα των πολιτών.

«Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες – οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν και το κρύβουν. Επειδή, λοιπόν, ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή, είναι φύση, πρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σε αυτή τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η θέση μου», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο LGBTQI περιοδικό «Antivirus».

Λυπάμαι για λογαριασμό τους

Ο Γιάννης Ραγκούσης, μόλις ενημερώθηκε για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, να του αποστείλει εξώδικο πρόσκληση, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Λυπάμαι για την αντίδραση αυτή. Υπερασπίζομαι πάντοτε τη γνώμη μου και τις αντιλήψεις μου. Μιλάω πάντα με παρρησία. Φυσικά και να υποστώ τη βάσανο των δικαστηρίων. Οι τοποθετήσεις μου αφορούν καταστάσεις. Όλα τα πρόσωπα, ανεξαιρέτως, έχουν τον σεβασμό μου.

Ιερώνυμος: Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο

Μετά την ήπια πρώτη αντίδραση μέσω των δηλώσεων του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου περί «παιχνιδισμάτων για να περνάμε την ώρα μας», η Εκκλησία σκληραίνει τη στάση της με την Ιερά Σύνοδο να ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου.

«Το φύλο δεν είναι επιλέξιμο. Το προτεινόμενο νομοσχέδιο προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας, τορπιλίζει τον θεσμό της οικογένειας και αντί να λιγοστεύει τις ψυχικές διαταραχές θα τις αυξήσει» προειδοποιούν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, σημειώνοντας ότι το νομοσχέδιο τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας.

Μάλιστα, καλούν την κυβέρνηση να το αποσύρει και «να δείξει ανάλογο ενδιαφέρον για την επίλυση των σοβαρότατων προβλημάτων που μαστίζουν την κοινωνία, το έθνος μας και τον λαό». Παράλληλα, μιλά ανοικτά για δημοψήφισμα για το θέμα: «Η Πολιτεία αν το θελήσει και έχει την συγκατάθεση αυτού του λαού, ας το επιχειρήσει τηρώντας βεβαίως τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι της Εκκλησίας».

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει, όμως, το νομοσχέδιο και από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.

Σε επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και τους βουλευτές, αναρωτιέται ποιος ορθόδοξος βουλευτής θα το ψηφίσει και τονίζει πως «εάν δεν αντιδράσουμε θα σηκωθούν οι πρόγονοι μας από τους τάφους».

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις