alphafreepress.gr / ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ / Ο Θέμης Σοφός, ανέπτυξε τις θέσεις και το όραμά του για τον δικηγορικό κλάδο (pics)
ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ

Ο Θέμης Σοφός, ανέπτυξε τις θέσεις και το όραμά του για τον δικηγορικό κλάδο (pics)

1sofos

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στην πρώτη εκδήλωση του Θέμη Σοφού μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ο γνωστός ποινικολόγος ανέπτυξε τις θέσεις και το όραμά του για τον δικηγορικό κλάδο.

Με τον συνδυασμό που ονομάζει «Εργατικοί», ο Θέμης Σοφός φιλοδοξεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων του και να χαράξει μια νέα πορεία στο Δικηγορικό Σύλλογο της πρωτεύουσας.

2sofos (1)

Όπως ανέφερε: «Το Νοέμβριο του 2017 θα διεξαχθούν οι κρισιμότερες εκλογές για την ανάδειξη της Διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Βλέπουμε τα ίδια πρόσωπα που απέτυχαν να διεκδικούν την ψήφο μας. Πρόσωπα εκλεγμένα με υποσχέσεις, που ξέχασαν την επομένη της εκλογής τους. Δεν διοίκησαν με θάρρος, δεν διεκδίκησαν με σθένος, δεν αντιμετώπισαν την απαξίωση του λειτουργήματός μας με την αυστηρότητα που αρμόζει στον πρώτο επιστημονικό σύλλογο της χώρας».

3sofos (1) 4sofos

Όπως δηλώνει, επίσης για τους προηγούμενους προέδρους του ΔΣΑ : «Διαχειρίστηκαν λανθασμένα και εντελώς αναποτελεσματικά τη φορολογική και ασφαλιστική επιδρομή, που εξαπελύθη εις βάρος των χιλιάδων εργαζομένων και σκληρά δοκιμαζομένων δικηγόρων στο πεδίο της καθημερινής μάχης και υπονόμευσαν την αξιοπρέπειά μας. Δεν έχει σημασία, αν έκαναν εσφαλμένες ενέργειες ή ασυνείδητες παραλείψεις, ή υπήρξαν ανίκανοι να αντιδράσουν σωστά, σημασία έχει το οικτρό αποτέλεσμα, που μας έφερε σε ακόμη χειρότερη θέση από αυτήν που βρισκόμασταν, όταν ανέλαβαν να διοικήσουν τον Σύλλογο».

sofos5 sofos6

«Αποτελούν όμως ήδη παρελθόν. Τον προσεχή Νοέμβριο δεν κρίνεται το άλλοτε ανύπαρκτο, άλλοτε αναποτελεσματικό και άλλοτε καταστροφικό τους έργο. Δεν κρίνεται το παρελθόν. Κρίνεται το μέλλον» συνεχίζει ο γνωστός ποινικολόγος και προσθέτει:

«Με το βλέμμα στραμμένο σε αυτά που πρέπει επιτέλους να γίνουν, δηλώνω την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος Πρόεδρος, επικεφαλής συνδυασμού, που διεκδικεί μεταρρυθμίσεις χωρίς κούφιες δεσμεύσεις και χωρίς φοβίες. Εάν δεν αλλάξουμε τώρα θα συνεχίσουμε στην κατρακύλα, που μας καταδίκασαν αναποτελεσματικές και φοβικές πολιτικές ίσων αποστάσεων και βλαπτικών για την δικηγορία ισορροπιών».

sofos455

«Η υποψηφιότητά μου έχει κύριο στόχο να συμβάλει στην ανακοπή της αρνητικής τροχιάς που έχει πάρει η καθημερινή επαγγελματική ζωή των Δικηγόρων» συνεχίζει ο κ. Σοφός και καταλήγει:

«Μοναδικό κίνητρό μας είναι η ποιοτική αναβάθμιση του θεσμικού ρόλου του Δικηγορικού Λειτουργήματος μέσα από τους κόλπους της Δικηγορικής Κοινότητας, χωρίς να απαιτείται να παρακαλούμε τους Κυβερνώντες να μας δώσουν “λίγη σημασία”, όπως δυστυχώς μας έκανε να νιώσουμε η Διοίκηση του Δ.Σ.Α., που δυστυχώς επανέρχεται να ζητήσει την ψήφο μας. Η πρωτοβουλία μας υποστηρίζεται από πρόσωπα που «έχουν κάνει χιλιόμετρα» κι εργάζονται καθημερινά στο στίβο της δικηγορίας, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη, με έντονη αγωνιστική διάθεση, με διάλογο και ισχυρή δημόσια παρέμβαση, στηρίζοντας τον θεσμικό ρόλο του Δικηγορικού Λειτουργήματος∙ με αξιόπιστο και κυρίως συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλαγής πορείας, με συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες είμαστε σε θέση να προωθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις». 

sofosexw

Photos: Newpost