Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Νέα επιστολή των απαγωγέων στην οικογένεια Λεμπιδάκη, λίγο πριν τη σύλληψη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα επιστολή των απαγωγέων στην οικογένεια Λεμπιδάκη, λίγο πριν τη σύλληψη

Του Πέτρου Καρσιώτη Ενώ είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την απελευθέρωση του επί έξι μήνες ομήρου και τη σύλληψη των απαγωγέων του, οι δράστες, όπως προκύπτει στο φως των νέων εξελίξεων, είχαν στείλει και νέα… επιστολή στην οικογένεια, γραμμένη δια χειρός του επιχειρηματία. Έγραφε σε δραματικούς τόνους και ζητούσε την καταβολή των λύτρων Σ […]

lebidakis2

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ενώ είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την απελευθέρωση του επί έξι μήνες ομήρου και τη σύλληψη των απαγωγέων του, οι δράστες, όπως προκύπτει στο φως των νέων εξελίξεων, είχαν στείλει και νέα… επιστολή στην οικογένεια, γραμμένη δια χειρός του επιχειρηματία.

Έγραφε σε δραματικούς τόνους και ζητούσε την καταβολή των λύτρων

Σ αυτήν που έφθασε προ λίγων ημερών στα χέρια της οικογένειας Λεμπιδάκη, ο τότε όμηρος φέρεται να γράφει σε δραματικούς τόνους, να τονίζει την απόγνωσή του και τον φόβο για τη ζωή του, να ζητάει από τους συγγενείς του να λήξει άμεσα η απαγωγή του με την καταβολή των λύτρων, που ζητούσαν οι απαγωγείς.

Σ’ αυτή την επιστολή φέρεται ο Μιχάλης Λεμπιδάκης να αναφέρει στην οικογένεια ότι οι απαγωγείς έχουν ρίξει τις απαιτήσεις τους ακόμη και στα 12 εκατομμύρια ευρώ!

Ξεκίνησαν από τα 100 εκ. και έπεσαν στα 50

Υπενθυμίζεται ότι δέκα πέντε ημέρες μετά την απαγωγή που συγκλόνισε την Κρήτη και τη χώρα, στα τέλη Μαρτίου, κοντά στο σπίτι του στα Καλέσα Ηρακλείου, οι απαγωγείς με SMS από καρτοκινητό ενημέρωναν την οικογένεια ότι ήθελαν το ιλιγγιώδες ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο.

«Δεν πειράζει, μπορούμε να περιμένουμε»

Για μήνες επέμεναν με τον ίδιο τρόπο επικοινωνίας-ποτέ δεν ακούστηκε η φωνή τους τότε σε τηλέφωνο- στα 70 και για πολύ καιρό στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτούς τους μήνες φαίνονταν πολύ σίγουροι για την ενέργειά τους, έδειχναν ότι δεν φοβούνται τίποτε και στην απελπισμένη απάντηση της οικογένειας ότι δεν έχει τόσο χρήματα, η απάντηση ήταν:

«Δεν πειράζει. Μπορούμε να περιμένουμε. Όταν τα μαζέψετε ξέρετε τι θα κάνετε εσείς».

Τότε η οικογένεια ανακοίνωσε τη διακοπή των διαπραγματεύσεων

Η οικογένεια μπροστά σε αυτή την αδιάλλακτη σκληρή στάση των απαγωγέων με δημόσια δήλωσή της, πληροφόρησε ότι σταματάει τις διαπραγματεύσεις, ογδόντα ημέρες μετά την απαγωγή.

Τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν από το καλοκαίρι. Τότε κάποιοι από τους δράστες ήρθαν σε ρήξη με τους άλλους καθώς ήταν πιο «διαλλακτικοί» και πρότειναν να πάρουν λιγότερα για «να τελειώνει η κατάσταση» καθώς φοβούνταν ότι θα εντοπιστούν από την Αστυνομία.

Έπεσαν από τα 30 εκ. στα 18

Έτσι, φαίνεται ότι επικράτησαν, η απαίτηση έπεσε στα 30 εκατομμύρια και εν τέλει στα 18 εκατομμύρια ευρώ.

Με την τελευταία επιστολή φαίνεται ότι το ποσό από τα εκατό αρχικά εκατομμύρια είχε πέσει στα δώδεκα.

Όμως, η υπόθεση είχε πάρει άλλη κατεύθυνση, η αστυνομία πλησίαζε κι έτσι ούτε λύτρα πήραν και στη Δικαιοσύνη παραπέμπονται.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις