Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Έφυγε από τη ζωή ο σταρ της ροκ, Tom Petty
LIFESTYLE

Έφυγε από τη ζωή ο σταρ της ροκ, Tom Petty

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 66 ετών άφησε το βράδυ της Δευτέρας, ο Tom Petty o οποίος έγινε αρχικά γνωστός με το συγκρότημα Tom Petty and the Heartbreakers. Ο Αμερικανός τραγουδιστής της rock  πέθανε έπειτα από καρδιακή προσβολή. «Εκ μέρους της οικογένεια του Tom Petty, ανακοινώνουμε με θλίψη τον θάνατο του πατέρα, αδελφού, συζύγου και φίλου Tom Petty» αναφέρεται στην ανακοίνωση που […]

INGLEWOOD, CA - OCTOBER 10:  Tom Petty of Tom Petty And The Heartbreakers performs onstage at The Forum on October 10, 2014 in Inglewood, California.  (Photo by Paul R. Giunta/Getty Images)

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 66 ετών άφησε το βράδυ της Δευτέρας, ο Tom Petty o οποίος έγινε αρχικά γνωστός με το συγκρότημα Tom Petty and the Heartbreakers.

Ο Αμερικανός τραγουδιστής της rock  πέθανε έπειτα από καρδιακή προσβολή.

«Εκ μέρους της οικογένεια του Tom Petty, ανακοινώνουμε με θλίψη τον θάνατο του πατέρα, αδελφού, συζύγου και φίλου Tom Petty» αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο επί χρόνια μάνατζέρ του Τόνι Δημητριάδης.

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι ο τραγουδιστής «υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι του στο Μαλιμπού τα ξημερώματα της Δευτέρας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του UCLA χωρίς, τελικά, να μπορέσει να ανανήψει. Πέθανε ήρεμος στις 20:40 έχοντας δίπλα του την οικογένειά του».

O Tom Petty ήρθε στο μουσικό προσκήνιο στα τέλη της δεκαετίας του ’70, όταν οι ρομαντικές ιστορίες των ανταρτών, των φυλακισμένων και των προσφύγων που τραγουδούσε άρχισαν να σκαρφαλώνουν ψηλά στα charts.

Τραγούδια όπως «The Waiting»,«You Got Lucky», «I Won’t Back Down», «Learning to Fly» and «Mary Jane’s Last Dance» κατέκτησαν αμέσως το κοινό και την κορυφή. Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία του, Hypnotic Eye, έκανε το ντεμπούτο της στο Number One το 2014.

Μέχρι και λίγες ημέρες πριν το θάνατό του ο Πέτι ήταν στις επάλξεις, καθώς μόλις την περασμένη Δευτέρα είχε ολοκληρώσει μια εξάμηνη παγκόσμια περιοδία με την οποία γιόρτασε τα 40α «γενέθλια» της μπάντας του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις