Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / «Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα»
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα»

Το “Από Μηχανής Θέατρο” φιλοξενεί την παράσταση του Θανάση Σαράντου «Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα» για 10 μόνο παραστάσεις από την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη στις 18.00. Ο λόγος του Μακρυγιάννη παρουσιάζεται σε θεατρική μορφή, με συνοδεία νέυ, ταμπουρά και λαούτου ζωντανά επί σκηνής από την Σύλβια Κουτρούλη. Τα «Απομνημονεύματα» παρουσιάστηκαν ως μετάκληση στο Κρατικό […]

sddefault

Το “Από Μηχανής Θέατρο” φιλοξενεί την παράσταση του Θανάση Σαράντου «Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα» για 10 μόνο παραστάσεις από την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη στις 18.00.

Ο λόγος του Μακρυγιάννη παρουσιάζεται σε θεατρική μορφή, με συνοδεία νέυ, ταμπουρά και λαούτου ζωντανά επί σκηνής από την Σύλβια Κουτρούλη.

Τα «Απομνημονεύματα» παρουσιάστηκαν ως μετάκληση στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος τον περασμένο Οκτώβριο με αφορμή τα 150 χρόνια από τον θάνατο του Στρατηγού Μακρυγιάννη με μεγάλη επιτυχία.

Στο τέλος της παράστασης, ένας διαφορετικός καλεσμένος από τον χώρο της πολιτικής, της επιστήμης, των γραμμάτων, της τέχνης, θα συζητά με τους συντελεστές και το κοινό για το έργο του Στρατηγού Μακρυγιάννη και τη σημασία των «Απομνημονευμάτων» σήμερα.

Ο καλεσμένος των «Συναντήσεων με τον Μακρυγιάννη» θα ανακοινώνεται κάθε φορά στον τύπο και στη σελίδα του θεάτρου https://www.facebook.com/Από Μηχανής Θέατρο/ και της ομάδας https://www.facebook.com/Ιthikon Akmeotaton theater and film company και το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει τις συζητήσεις με ελεύθερη είσοδο.

Κατά τον προηγούμενο κύκλο παραστάσεων έχουν ήδη συναντηθεί με το κοινό της παράστασης «Απομνημονεύματα» ο ακαδημαϊκός κ. Μανόλης Κορρές, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής κα Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο ηθοποιός κ. Ηλίας Λογοθέτης.

unnamed-46

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία – Διασκευή – Ερμηνεία – Φωτισμοί: Θανάσης Σαράντος

Μουσικός επί σκηνής: Σύλβια Κουτρούλη (παίζει Νέυ, ταμπουρά και πολίτικο λαούτο)

Σκηνική επιμέλεια: Σάββας Σουρμελίδης

Επεξεργασία video με τις εικόνες μαχών του Παναγιώτη Ζωγράφου: Γιώργος Φουκαράκης

Βίντεο: Θανάσης Σαράντος || Μοντάζ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου

Φωτογραφίες: Ορφέας Εμιρζάς, Τάσος Θώμογλου

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις