Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ευκλείδειο… θεώρημα η οικονομική πολιτική
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευκλείδειο… θεώρημα η οικονομική πολιτική

  Σε ευκλείδειο… θεώρημα εξελίσσεται η οικονομική πολιτική… Η κυβέρνηση πανηγυρίζει, γιατί μέσω σκληρών φόρων έχει πλεονάσματα… Οι υπουργοί επιχαίρουν, γιατί λύεται η ανεργία με μισθούς των 400 ευρώ! Ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος παραδέχεται ότι η κυβέρνηση έχει βάλει υπέρογκους φόρους: «Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μη σωστή διανομή φορολογικών βαρών. Γι’ αυτό στο μεσοπρόθεσμο έχουμε […]

366_as_a_thema

 

Σε ευκλείδειο… θεώρημα εξελίσσεται η οικονομική πολιτική… Η κυβέρνηση πανηγυρίζει, γιατί μέσω σκληρών φόρων έχει πλεονάσματα… Οι υπουργοί επιχαίρουν, γιατί λύεται η ανεργία με μισθούς των 400 ευρώ! Ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος παραδέχεται ότι η κυβέρνηση έχει βάλει υπέρογκους φόρους: «Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μη σωστή διανομή φορολογικών βαρών. Γι’ αυτό στο μεσοπρόθεσμο έχουμε βάλει 3,5 δισ. ελαφρύνσεις έως το 2022». Αναγνωρίζει ότι κάποιες κοινωνικές ομάδες πάσχουν… «Ξέραμε ότι σημαντικά κομμάτια της κοινωνίας συνεχίζουν να υποφέρουν, για αυτό έχουμε κάνει τα πάντα για να τους βοηθήσουμε. Υπάρχουν άνθρωποι που δυσκολεύονται πολύ». Βάζει όμως κι άλλους φόρους το 2020! Και κόβει συντάξεις έως 18% το 2019….

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δηλώνει ότι «το πρόβλημα της χώρας μας θα είναι διαφορετικό τα επόμενα 2 χρόνια. Θα έχει… υπερβολικά πολλές επενδύσεις». Μάλιστα δηλώνει ότι «το πρόβλημα της Ελλάδας τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι ότι θα υπάρχουν περισσότερες επενδύσεις από ό,τι θα μπορούμε να απορροφήσουμε. Για αυτό το ζήτημα είναι να έχουμε φίλτρα για επενδύσεις που θα επηρεάσουν περισσότερο την οικονομία, συγκεκριμένες περιοχές και την κατάρτιση των εργαζομένων». Κι όμως το Ελληνικό καθυστερεί και η επένδυση της Eldorado Gold πέρασε από 40 κύματα.

Για τα λουκέτα η δήλωσή του έχει πολλές ερμηνείες… «Σε όλες τις χώρες υπάρχουν λουκέτα, ανοίγουν και κλείνουν επιχειρήσεις». Για την μείωση του αφορολόγητου εκτιμά ότι είναι δημοσιονομικά ουδέτερο μέτρο, καθώς αντισταθμίζεται με άλλες φοροαπαλλαγές για τη μεσαία τάξη. Όσο για την έξοδο από τα μνημόνια, εκφράζει την βεβαιότητα ότι θα «βγει» το πρόγραμμα και θα επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για το 2018… Υποστηρίζει μάλιστα ότι «για το 2017 το… πρόβλημα θα είναι πού να ξοδέψουμε για δεύτερη φορά την υπεραπόδοση».

Για τις Τράπεζες ο Υπουργός εκτιμά ότι «τα stress test θα γίνουν κανονικά, όπως και για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές τράπεζες, απλά τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν νωρίτερα, πριν από την έξοδο από το πρόγραμμα. Δεν χρειάζεται μεγαλύτερη εποπτεία και μελέτη για τις ελληνικές τράπεζες από αυτό που προβλέπεται από τον εποπτικό μηχανισμό της ΕΚΤ. Δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι σε καλή θέση και ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει τη ρευστότητα».

Για τον Σόιμπλε είπε: «Το όραμα του κ. Σόιμπλε για την Ευρώπη δεν περπατάει. Ξέρουμε ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε, με τα καλά του και τα κακά του. Υπήρξε περίοδος που ήταν υπέρ της εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ, όμως τώρα δεν έχει αυτή την άποψη. Ο κ. Σόιμπλε ήταν ευρωπαϊστής, όχι όπως εγώ…».

Τελικά όλα δείχνουν ότι υπάρχει τόση ευφορία στην κυβέρνηση, που από σύμπτωση μπαίνουν οι φόροι και κόβονται οι συντάξεις… Σκέτο ευκλείδειο… θεώρημα από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο…

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις