Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Την θέλουν την επένδυση στο Ελληνικό;
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την θέλουν την επένδυση στο Ελληνικό;

Είναι όλα στον αέρα; Η κυβέρνηση δια του κ. Δραγασάκη τονίζει ότι «η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει, χωρίς όμως να παρακάμπτονται οι θεσμοθετημένες διαδικασίες, ούτε αυτές όμως να διαρκούν αενάως. Κάθε πλευρά πρέπει να κατανοήσει τις ανησυχίες της άλλης». Όμως σε εκκρεμότητα είναι αρχαιολογία και δασικό… Το Μαξίμου λέει: «Η ελληνική κυβέρνηση δίνει τον […]

366_as_elliniko

Είναι όλα στον αέρα; Η κυβέρνηση δια του κ. Δραγασάκη τονίζει ότι «η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει, χωρίς όμως να παρακάμπτονται οι θεσμοθετημένες διαδικασίες, ούτε αυτές όμως να διαρκούν αενάως. Κάθε πλευρά πρέπει να κατανοήσει τις ανησυχίες της άλλης». Όμως σε εκκρεμότητα είναι αρχαιολογία και δασικό…

Το Μαξίμου λέει: «Η ελληνική κυβέρνηση δίνει τον απαραίτητο χρόνο και χώρο στους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση να λειτουργήσουν με βάση τον νόμο σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αποδεχθεί σκόπιμες κωλυσιεργίες, που θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή της και την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό».

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) βάζει το ερώτημα για το αν χρειάζεται να κηρυχθεί σημαντικό τμήμα της έκτασης ως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και κατόπιν, εφόσον έχει νόημα, να τεθεί επί τάπητος η έγκριση του ΣΟΑ. Οι καθυστερήσεις πολλές, ενώ το μνημόνιο μεριμνά, ώστε οι όποιες εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης να χρηματοδοτούνται από τον επενδυτή.

Υπάρχει και το… «δάσος» ! Γι’ αυτό η εταιρεία τονίζει ότι «δεν θα δεχθεί να αλλάξει το μάστερ πλαν που έχει καταρτίσει, βάσει των στοιχείων που της προσκόμισε το ελληνικό Δημόσιο και το οποίο προβλέπει τη δημιουργία του καζίνου στην περιοχή των 37 στρεμμάτων…». Κύριοι, σπεύσατε! Χάνονται 70.000 θέσεις εργασίας!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις