Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τα “βρήκαν” με τους ΑΝΕΛ και σκέφτονται αλλαγή φύλου από τα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα “βρήκαν” με τους ΑΝΕΛ και σκέφτονται αλλαγή φύλου από τα 15

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αποφάσισαν να ψηφίσουν την τροπολογία  του υπουργείου Δικαιοσύνης για την τουρκική Ένωση Ξάνθης και το νομοσχέδιο δίνει την δυνατότητα αλλαγής φύλου με μια απλή δήλωση. Σε μυστική σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε να υπάρξει μια προσθήκη στην επίμαχη τροπολογία, την οποία πρόσφατα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αρνήθηκαν να ψηφίσουν. Με την προσθήκη θα […]

ImageHandler (2)

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αποφάσισαν να ψηφίσουν την τροπολογία  του υπουργείου Δικαιοσύνης για την τουρκική Ένωση Ξάνθης και το νομοσχέδιο δίνει την δυνατότητα αλλαγής φύλου με μια απλή δήλωση.

Σε μυστική σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε να υπάρξει μια προσθήκη στην επίμαχη τροπολογία, την οποία πρόσφατα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αρνήθηκαν να ψηφίσουν.

Με την προσθήκη θα γίνεται σαφές πως δεν αμφισβητείται η εθνική ασφάλεια της χώρας, κάτι που ήταν αρχικά ο κύριος λόγος για το ηχηρό «όχι» των ΑΝΕΛ.

Οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων λένε «ναι» και στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου αλλά με επιφυλάξεις. Ήδη ο Κωνσταντίνος Κατσίκης είπε θα το καταψηφίσει.

“Εγώ προσωπικά αναγνωρίζω τα δύο βιολογικά φύλα. Στη βάση αυτού του σκεπτικού, του δεδομένου και της πραγματικότητας, η διόρθωση φύλου γινόταν με τον νόμο του ’76. Σήμερα απλά και μόνο με μία δήλωση, να διορθώνω το φύλο μου, αυτή η διόρθωση σε τι θα συμβάλει, σε τι θα ωφελήσει; Εκτός εάν δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση στην κοινωνία. Είναι ερωτηματικά τα οποία θα τα θέσω στην Επιτροπή και προσανατολίζομαι στο να καταψηφίσω ένα τέτοιο νομοσχέδιο σε κάποια άρθρα”, ήταν η δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Κατσίκη.

Ο βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος δήλωσε χθες «Εμείς στους ΑΝΕΛ, έχουμε κατακτήσει ένα δικαίωμα σε τέτοιου είδους θέματα, να έχουμε την ψήφο κατά συνείδηση».

ImageHandler (1)

Κοντονής: Ανοικτό ενδεχόμενο αλλαγής φύλου από τα 15

Την ίδια ώρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθεί από τα 17 χρόνια, στα 15 ή στα 16, το όριο ηλικίας των ανήλικων για την νομική αναγνώριση φύλου.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, το νομοσχέδιο για τα «intersex» άτομα βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας, τόνισε ότι το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό και χρειάζεται περισσότερη επεξεργασία.

«Έχουμε λάβει υπόψη όλες τις παρατηρήσεις  για το όριο ηλικίας για τη μετάβαση φύλου. Δεν προσδιορίστηκε αυθαίρετα το όριο των 18 ετών καθώς τότε δίνεται το δικαίωμα της ψήφου. Έτσι και για τη ζωή του μπορεί να πάρει αποφάσεις. Για την μετάβαση φύλου στα 17 έτη απαιτείται η συναίνεση των γονέων»  είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Θα συζητήσουμε εάν το όριο αυτό μπορεί να πάει στα 16 ή 15έτη. Εκεί επειδή έχομε να κάνουμε με ανήλικο η βούληση του οποίου δεν είναι ισχυρή κατά το νόμο αλλά επιδέχεται μεταβολών – θα πρέπει ενδεχομένως να δούμε εκτός από τη βούληση που θα συνοδεύεται από σύμφωνη γνώμη γονέων να συνοδεύεται και από κάτι περισσότερο. Για παράδειγμα, ίσως παρακολούθηση από δημόσιο νοσοκομείο ή μια σύμφωνη γνώμη ενός συμβουλίου αλλά μόνο γι’ αυτή την περίπτωση. Θα το συζητήσουμε και θα το δούμε μέχρι την Ολομέλεια».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις