Αθήνα

°C

Σάββατο

24

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Θαύμα… Ο ΕΦΚΑ έχει λεφτά, ενώ 350.000 συντάξεις είναι απλήρωτες!
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θαύμα… Ο ΕΦΚΑ έχει λεφτά, ενώ 350.000 συντάξεις είναι απλήρωτες!

Ενώ 350.000 συντάξεις είναι απλήρωτες, ενώ τόσες χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίναι, το υπουργείο Εργασίας αναφέρει: «Έχοντας παραλάβει το 2015 το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με έλλειμμα 1 δισεκατομμύριο 186 εκατομμύρια ευρώ, ο ΕΦΚΑ ξεκίνησε το 2017 με προϋπολογισμένο έλλειμμα άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Η θετική πορεία των εσόδων του ΕΦΚΑ, στο […]

366_as_oikonomia_1

Ενώ 350.000 συντάξεις είναι απλήρωτες, ενώ τόσες χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίναι, το υπουργείο Εργασίας αναφέρει: «Έχοντας παραλάβει το 2015 το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με έλλειμμα 1 δισεκατομμύριο 186 εκατομμύρια ευρώ, ο ΕΦΚΑ ξεκίνησε το 2017 με προϋπολογισμένο έλλειμμα άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Η θετική πορεία των εσόδων του ΕΦΚΑ, στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2017, διέψευσε την πρόβλεψη του προϋπολογισμού του και οδήγησε σε πλεόνασμα άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ και, μάλιστα, με ρεκόρ απόδοσης των συνεισπραττόμενων σε ΕΟΠΥΥ και ΟΑΕΔ. Το θετικό αποτέλεσμα, παρά τις περί του αντιθέτου αρχικές εκτιμήσεις, είναι αποτέλεσμα της αύξησης της απασχόλησης και της εισπραξιμότητας, καθώς και της ορθότερης ταμειακής διαχείρισης. Το αποτέλεσμα αυτό θα αποτυπωθεί στην προβλεπόμενη, με βάση τη νομοθεσία, τελική αναθεώρηση του προϋπολογισμού του ΕΦΚΑ για ολόκληρο το 2017.

Η διάθεση των 395 εκατομμυρίων ευρώ από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών είχε προβλεφθεί από τον Δεκέμβριο του 2016 και είχε συμπεριληφθεί στον αρχικό προϋπολογισμό τόσο του ΑΚΑΓΕ όσο και του ΕΦΚΑ, για ολόκληρο το 2017. Η απόφαση κατανομής της τακτικής και γνωστής αυτής δαπάνης δεν αποτελεί καμία «έξτρα» χρηματοδότηση. Όσοι εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι ο ΕΦΚΑ έχει πλασματικό πλεόνασμα, διαψεύδονται από την πραγματικότητα των αριθμών. Οι παρεμβάσεις που υλοποιούνται για την ενίσχυση της απασχόλησης και την ανάταξη του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης αποδίδουν. Και δίνουν την καλύτερη απάντηση σε όλους όσοι σταθερά και συνειδητά το υποσκάπτουν». Οι συντάξεις όμως πότε θα πληρωθούν; Κοστίζουν 4 δισ….

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις