Αθήνα

°C

Τρίτη

18

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Kαταιγιστικές οι εξελίξεις στο AfD: Δείχνουν την “πόρτα” στο πιο δημοφιλές στέλεχος
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Kαταιγιστικές οι εξελίξεις στο AfD: Δείχνουν την “πόρτα” στο πιο δημοφιλές στέλεχος

Άρχισαν τα όργανα στο ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας, παρά το γεγονός ότι κατάφερε να μπει με τα «μπούνια» στη Βουλή. Η Αλίς Βάιντελ, ηγέτης του ευρωσκεπτικιστικού AfD, έδειξε την πόρτα στην ομοϊδεάτισσα της και επικεφαλής του κόμματος Φράουκε Πέτρι. Μπορεί η Πέτρι να ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι δεν θα συμμετέχει στην Κ.Ο του κόμματός […]

Alice Weidel (r), Mitglied im AfD-Bundesvorstand, winkt am 23.04.2017 beim Bundesparteitag der Alternative für Deutschland im Maritim Hotel in Köln (Nordrhein-Westfalen) nach ihrer Wahl ins Spitzenduo neben den Parteivorsitzenden Frauke Petry und Jörg Meuthen. Der rechtsnationale Gauland und die wirtschaftsliberale Weidel sollen die AfD in den Bundestagswahlkahlkampf führen. (zu dpa «AfD wählt Spitzenduo: Alexander Gauland und Alice Weidel» vom 23.04.2017) Foto: Michael Kappeler/dpa +++(c) dpa - Bildfunk+++

Άρχισαν τα όργανα στο ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας, παρά το γεγονός ότι κατάφερε να μπει με τα «μπούνια» στη Βουλή.

Η Αλίς Βάιντελ, ηγέτης του ευρωσκεπτικιστικού AfD, έδειξε την πόρτα στην ομοϊδεάτισσα της και επικεφαλής του κόμματος Φράουκε Πέτρι.

Μπορεί η Πέτρι να ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι δεν θα συμμετέχει στην Κ.Ο του κόμματός της, όμως αυτό δεν αρκεί στην ξανθιά ομοφυλόφιλη αρχηγό.

Όπως δήλωσε η πρώην τραπεζίτης, η Φράουκε Πέτρι πρέπει να αποχωρήσει, όχι μόνο από την ΚΟ, αλλά και από το κόμμα.

Μάλιστα, ο πρώτος επιλαχών, υπό την Πέτρι, ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ, κάλεσε και αυτός την Πέτρι να αποχωρήσει και δήλωσε ότι θέλει να ηγηθεί του κόμματος μαζί με τη Βάιντελ.

Στο ίδιο μήκος κύμματος και ο επικεφαλής βουλευτής από την περιφέρεια του Sachsen-Anhalt, Αντρέ Πόγκενμπουργκ κάλεσε την Πέτρι να εγκαταλείψει το κόμμα.

«Μετά από προσεκτική σκέψη αποφάσισα ότι δεν θα κάτσω μαζί με τους βουλευτές του AfD» ανακοίνωσε η Πέτρι λίγο νωρίτερα και άφησε άφωνους τους πάντες.

Τα στελέχη είχαν έντονες διαφωνίες με την Πέτρι και οι σχέσεις τους δεν ήταν και οι καλύτερες τελευταία, ωστόσο αυτές οι εξελίξεις προκαλούν πολλά χαμόγελα στη Γερμανία, που ελπίζει πως αποδυναμώνεται το κόμμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις