Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Απίστευτος και ο Σαντορινιός: Δεν καλέσαμε βοήθεια αμέσως γιατί το σκάφος δεν θα χωρούσε…!
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Απίστευτος και ο Σαντορινιός: Δεν καλέσαμε βοήθεια αμέσως γιατί το σκάφος δεν θα χωρούσε…!

Απίστευτα είναι πλέον όσα ακούμε από τους ανθρώπους της κυβέρνησης σχετικά με την ρύπανση στον Σαρωνικό. Μετά το άδειασμα Κουρουμπλή από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ναυτικής Ασφάλειας (EMSA) που υποστήριξε πως ενημερώθηκαν την Τρίτη και όχι την Κυριακή αλλά και τις δικαιολογίες του υπουργού, ο υφυπουργός το «τράβηξε» κι άλλο. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού […]

kouroumplhs-petrelaiokhlida

Απίστευτα είναι πλέον όσα ακούμε από τους ανθρώπους της κυβέρνησης σχετικά με την ρύπανση στον Σαρωνικό.

Μετά το άδειασμα Κουρουμπλή από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ναυτικής Ασφάλειας (EMSA) που υποστήριξε πως ενημερώθηκαν την Τρίτη και όχι την Κυριακή αλλά και τις δικαιολογίες του υπουργού, ο υφυπουργός το «τράβηξε» κι άλλο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων ο Νεκτάριος Σαντορινιός είπε πως «η κηλίδα πηγαίνει στη Σαλαμίνα, όπου υπάρχουν λιμανάκια. Στα λιμανάκια ένα μεγάλο σκάφος, όπως αυτό του EMSA, δεν μπορεί να επιχειρήσει. Και για πρώτη φορά βλέπουμε την κηλίδα να έρχεται την Τρίτη το μεσημέρι. Την Τρίτη το βράδυ καλούμε το σκάφος του EMSA, αφού προηγουμένως από τη Δευτέρα γνωρίζαμε ότι βρισκόταν σε αποστολή».

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Ναυτιλίας είχε πει στον ΣΚΑΙ πως άργησαν να ζητήσουν βοήθεια γιατί την Κυριακή η κηλίδα φαινόταν μόνο στη Σαλαμίνα!

«Την Τρίτη είχαμε την πρώτη κηλίδα να φαίνεται ότι πάει στον Πειραιά, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν φαινόταν την Κυριακή τέτοιο πράγμα, δεν φαινότανε», είπε συγκεκριμένα ο κ. Κουρουμπλής.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας υποστήριξε ότι έχουν απαντληθεί πάνω από τα 2/3 των πετρελαιοειδών στις δεξαμενές του Αγία Ζώνη ΙΙ ενώ έπλεξε και το εγκώμιο της κυβέρνησης για τον εντοπισμό των λαθραίων στο δεξαμενόπλοιο που ανέλαβε αρχικά την απάντληση.

«Ακριβώς αυτό δείχνει ότι εμείς δεν εξαρτόμαστε από κανέναν, δεν εξαρτόμαστε ούτε καν από σκοπιμότητες- μόλις ανακαλύψαμε ότι υπάρχει αυτό, διατάξαμε να προχωρήσει η διαδικασία, γιατί όλα τα φέρνουμε στο φως».

Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε πως «το υπουργείο κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι όσοι -με αποδεικτικά- έχουν πληγεί θα μπορέσουν να αποζημιωθούν».

«Πρόθεση είναι να αποζημιωθούν. Αυτό θα γίνει μέσα από τη διαδικασία των διεθνών αποζημιώσεων από την ασφαλιστική εταιρεία και άλλα διεθνή κεφάλαια, που υπάρχουν για τέτοιες περιπτώσεις».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις