Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Χιλιάδες αρπαγές πορτοφολιών και κινητών από την σπείρα των… 49 μελών (photos)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλιάδες αρπαγές πορτοφολιών και κινητών από την σπείρα των… 49 μελών (photos)

Του Πέτρου Καρσιώτη Τουλάχιστον 4.000 αρπαγές  πορτοφολιών, κινητών τηλεφώνων και άλλων προσωπικών αντικειμένων εκτιμά η Ασφάλεια ότι έχει στο «ενεργητικό» της η 49μελής σπείρα, που επί δέκα χρόνια «χτυπούσε» σε Μετρό, Ηλεκτρικό, γήπεδα, νησιά και.. πανηγύρια! Πάνω από 900 πορτοφόλια Έως στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 764 κλοπές πορτοφολιών, ενώ σε κρύπτες βρέθηκαν πάνω από 900 πορτοφόλια! Συνελήφθησαν […]

18092017paroysiasiasfaleia001

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τουλάχιστον 4.000 αρπαγές  πορτοφολιών, κινητών τηλεφώνων και άλλων προσωπικών αντικειμένων εκτιμά η Ασφάλεια ότι έχει στο «ενεργητικό» της η 49μελής σπείρα, που επί δέκα χρόνια «χτυπούσε» σε Μετρό, Ηλεκτρικό, γήπεδα, νησιά και.. πανηγύρια!

Πάνω από 900 πορτοφόλια

Έως στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 764 κλοπές πορτοφολιών, ενώ σε κρύπτες βρέθηκαν πάνω από 900 πορτοφόλια!

Συνελήφθησαν 31 άτομα- Αναζητούνται 18

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σε μεγάλη επιχείρηση της ασφάλειας Αθηνών, συνελήφθησαν 31 άτομα, στην πλειοψηφία τους Αλβανοί, ενώ αναζητούνται άλλα 18 άτομα, που μετείχαν στη δράση της πολυάριθμης ομάδας.

Τα μέλη της σπείρας έβαζαν στο στόχαστρο κυρίως αλλοδαπούς τουρίστες  γι αυτό και τα περισσότερα χτυπήματα έγιναν στη διαδρομή του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

18092017-portof

Άλλοτε ως τουρίστες, άλλοτε με κοστούμια

Μάλιστα, για τις… ανάγκες της δραστηριότητάς τους και προκειμένου να πλησιάζουν τα ανύποπτα θύματα, ντύνονταν οι ίδιοι… τουρίστες η σε άλλες περιπτώσεις εμφανίζονταν «κοστουμάτοι»  όπου το επέβαλαν οι ανάγκες του σχεδίου.

15 επιθέσεις την ημέρα, 3.500 ευρώ ανά 24ωρο

Εξαπέλυαν κάθε μέρα περί τις 15 επιθέσεις για αρπαγή πορτοφολιών, ενώ τα «κέρδη» υπολογίζονται σε 3.500 ευρώ,  ανά 24ωρο.

Προτιμούσαν τις ώρες αιχμής και αρχικά συγκεντρώνονταν ανά τρεις στις αποβάθρες για να γίνουν σε λίγη ώρα ακόμα και δέκα.

18092017paroysiasiasfaleia009

Προκαλούσαν τεχνητό συνωστισμό

Με προκαθορισμένο σχέδιο, προκαλούσαν  τεχνητό συνωστισμό προκειμένου να αρπάξουν πορτοφόλια χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Κάποιοι «στρίμωχναν» τα θύματα, που έβλεπαν ότι είχαν πορτοφόλια στις εξωτερικές τσέπες και ο… ελαφροχέρης της σπείρας εξαφάνιζε το πορτοφόλι η το κινητό η άλλα αντικείμενα.

Κάποιοι εμπόδιζαν το θύμα να τρέξει κι άρχισε η «σκυταλοδρομία»

Όταν το θύμα τοα αντιλαμβανόταν, άλλοι τεχνητά το εμπόδιζαν να καταδιώξει τον δράστη. Ο τελευταίος ακολουθούσε σύστημα… σκυταλοδρομίας.

Το παρέδιδε σε άλλον, ο οποίος με τη σειρά του διέφευγε, άδειαζε το πορτοφόλι από τα χρήματα και το πετούσε σε κάδο.

18092017paroysiasiasfaleia008

Μάζευαν τα πεταμένα πορτοφόλια από τους κάδους

Εκεί έφθαναν άλλα μέλη της σπείρας και μάζευαν τα πεταμένα πορτοφόλια προκειμένου να μη τα βρει η Αστυνομία και πάρει αποτυπώματα.

18092017paroysiasiasfaleia002

Ο «ελαφροχέρης» εξαφάνιζε τα πορτοφόλια

Τα μέλη της σπείρας προκαλούσαν τον τεχνητό συνωστισμό και ο «ελαφροχέρης» αφαιρούσε το πορτοφόλι και στη συνέχεια έκαναν σκυταλοδρομία έως τον τελικό αποδέκτη του πορτοφολιού που το έπαιρνε και το πετούσε σε κάδους.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι 27 υπήκοοι Αλβανίας, ένας Βουλγαρίας, ένας Γεωργίας, ένας Μπαγκλαντές και ένας Έλληνας (απότακτος αστυνομικός).

18092017paroysiasiasfaleia004

Έλεγε ότι είχε «γνωριμίες» στην ΕΛΑΣ

Ο τελευταίος έλεγε στους δράστες των αρπαγών ότι λόγω της πρότερης ιδιότητάς του είχε… γνωριμίες στην αστυνομία και μπορούσε να τους παρέχει προστασία.

Ως αντίτιμο έπαιρνε απ αυτούς μέρος των κλοπιμαίων και τα προωθούσε στη μαύρη αγορά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις