Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αφέθηκε ελεύθερος ο δημοσιογράφος Λου Μπιρό
ΚΟΣΜΟΣ

Αφέθηκε ελεύθερος ο δημοσιογράφος Λου Μπιρό

Ανακουφισμένος και κουρασμένος δήλωσε ο δημοσιογράφος Λου Μπιρό με την επιστροφή του στην Γαλλία μετά την απέλασή του από την Τουρκία όπου φυλακίστηκε για περισσότερες από 50 ημέρες. «Είμαι πολύ κουρασμένος αλλά πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ», είπε, προσθέτοντας πως «μέχρι τέλους δεν ήμουν βέβαιος αν θα μπορούσα να φύγω». Οι συνθήκες κράτησής του ήταν στην αρχή «λίγο πολύπλοκες» […]

loup_bureau-thumb-large

Ανακουφισμένος και κουρασμένος δήλωσε ο δημοσιογράφος Λου Μπιρό με την επιστροφή του στην Γαλλία μετά την απέλασή του από την Τουρκία όπου φυλακίστηκε για περισσότερες από 50 ημέρες.

«Είμαι πολύ κουρασμένος αλλά πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ», είπε, προσθέτοντας πως «μέχρι τέλους δεν ήμουν βέβαιος αν θα μπορούσα να φύγω». Οι συνθήκες κράτησής του ήταν στην αρχή «λίγο πολύπλοκες» αλλά «από τη στιγμή που ο κ. Μακρόνανακοίνωσε ότι θα απαιτούσε την απελευθέρωσή μου, υπήρξαν αλλαγές, οι φρουροί άρχισαν να αντιλαμβάνονται πως δεν ήμουν τρομοκράτης, ότι τα γεγονότα για τα οποία με κατηγορούσαν δεν ήταν απαραίτητα αλήθεια», είπε.

«Δεν υπέστην σωματική κακοποίηση, αλλά υπήρχαν απειλές, εκφοβισμοί. Τέθηκα υπό κράτηση για έξι ημέρες προτού οδηγηθώ στη φυλακή. Τότε ήταν πιο πολύπλοκο», είπε.

Υπενθυμίζεται πως ο Μπιρό, που σπουδάζει δημοσιογραφία σε βελγικό πανεπιστήμιο, συνελήφθη στις 26 Ιουλίου στα σύνορα του Ιράκ με την Τουρκία αφού βρέθηκαν στην κατοχή του φωτογραφίες που τον εικόνιζαν μαζί με μαχητές της κουρδικής συριακής οργάνωσης YPG  η οποία χαρακτηρίζεται ως «τρομοκρατική» από την Άγκυρα.

Ο Μπιρό προφυλακίστηκε την 1η Αυγούστου με την κατηγορία της συμμετοχής «σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση», σύμφωνα με το Reuters.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις