Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / ‘Ερχεται νέο κύμα κατασχέσων από την εφορία
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

‘Ερχεται νέο κύμα κατασχέσων από την εφορία

Κύμα κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών και ακινήτων έρχεται από την εφορία. Όσοι φορολογούμενοι χρωστούν και έχουν στην τράπεζα καταθέσεις, τότε θα γίνεται αυτόματη κατάσχεση του ποσού ακόμη και αν αυτό είναι πολύ χαμηλό. Η μόνη προστασία για τα νοικοκυριά είναι να δηλώσουν μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έναν μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό, αλλά αυτός προστατεύεται μέχρι του ποσού […]

ef_7

Κύμα κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών και ακινήτων έρχεται από την εφορία.

Όσοι φορολογούμενοι χρωστούν και έχουν στην τράπεζα καταθέσεις, τότε θα γίνεται αυτόματη κατάσχεση του ποσού ακόμη και αν αυτό είναι πολύ χαμηλό.

Η μόνη προστασία για τα νοικοκυριά είναι να δηλώσουν μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έναν μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό, αλλά αυτός προστατεύεται μέχρι του ποσού των 1.250 ευρώ.

Κατά πληροφορίες η εφορία θα κτυπά απροειδοποίητα όλους όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη και έχουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό πάνω από 1.250 ευρώ, ενώ θα εξαιρεθούν όσο σπεύσουν να εξοφλήσουν μέρος έστω του ληξιπρόθεσμου χρέους τους.

Η εφορία θα προχωρεί και σε κατασχέσεις ακινήτων για να μην υπάρξει περίπτωση να παραγραφούν οφειλές. Ωστόσο πλειστηριασμοί ακινήτων θα γίνουν μόνο σε συγκεκριμένες κατηγορίες οφειλετών που διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία αλλά όλα αυτά τα χρόνια έχουν γυρίσει την πλάτη στην Εφορία και, το βασικότερο, στις υποχρεώσεις τους.

Πλειστηριασμοί θα γίνουν σε βίλες και επαγγελματικά ακίνητα, ενώ προς το παρόν δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις