Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Απότακτος αστυνομικός στα μέλη της μεγάλης σπείρας πορτοφολάδων
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απότακτος αστυνομικός στα μέλη της μεγάλης σπείρας πορτοφολάδων

Του Πέτρου Καρσιώτη Ένας απότακτος αστυνομικός και ένας συγγενής μιας από τις πιο γνωστές μουσικοσυνθέτριες της χώρας, είναι ανάμεσα στα περισσότερα από 25 μέλη της οργανωμένης σπείρας πορτοφολάδων, που εξαρθρώνεται από την Ασφάλεια Αττικής, μετά από έρευνες τριών μηνών. Έπαιρνε από τα μέλη της σπείρας κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην αστυνομικός, ήταν […]

αστυνομία1

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ένας απότακτος αστυνομικός και ένας συγγενής μιας από τις πιο γνωστές μουσικοσυνθέτριες της χώρας, είναι ανάμεσα στα περισσότερα από 25 μέλη της οργανωμένης σπείρας πορτοφολάδων, που εξαρθρώνεται από την Ασφάλεια Αττικής, μετά από έρευνες τριών μηνών.

Έπαιρνε από τα μέλη της σπείρας κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην αστυνομικός, ήταν αυτός που έπαιρνε ως κλεπταποδόχος από τα μέλη της σπείρας ταξιδιωτικά έγγραφα και άλλα αντικείμενα ανύποπτων πολιτών θυμάτων και τα οποία στη συνέχεια προωθούσε στη μαύρη αγορά.

Σε βάρος του πρώην αστυνομικού είχαν εντοπιστεί από συναδέλφους του παράνομες σχέσεις με άτομα γύρω από νυχτερινά κέντρα και οι οποίες οδήγησαν στην αποστρατεία του.

Επιβάτες του μετρό, τραμ, ηλεκτρικού, λεωφορείων και πεζοί τα θύματα

Τα περίπου 25 μέλη της σπείρας, που εξαπέλυαν επιθέσεις για αρπαγή πορτοφολιών από επιβάτες Μετρό, Τραμ, ηλεκτρικού,  λεωφορείων, αλλά και πεζούς, αποτελείτο κυρίως από άτομα αλβανικής καταγωγής και εμπλέκεται σε εκατοντάδες κλοπές, όχι μόνο πορτοφολιών, αλλά και άλλων αντικειμένων επιβατών.

Καταγεγραμμένες συνομιλίες των μελών της σπείρας

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ογκώδη δικογραφία των αστυνομικών της Ασφάλειας, περιλαμβάνονται   καταγεγραμμένες συνομιλίες μεταξύ των μελών της σπείρας  σε κινητά τηλέφωνα, αλλά και βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των σταθμών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Εντοπίστηκαν οι αποθήκες όπου έκρυβαν τα κλοπιμαία

Κατά τις ίδιες πληροφορίες έχουν εντοπιστεί και οι χώροι όπου κατέληγαν οι δράστες μετά τις κλοπές των πορτοφολιών με τα τελευταία να φθάνουν και τα πεντακόσια.

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, μία από τις αποθήκες που εντοπίστηκαν ανήκει στον συγγενή της μουσικοσυνθέτριας.

Βρέθηκαν και αρχαία αντικείμενα

Ανάμεσα στα άλλα εκεί βρέθηκαν και αρχαία κομμάτια, τα οποία εστάλησαν ήδη για εξέταση στους αρμόδιους αρχαιολόγους.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις