Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ολυμπιακός: Η Σπόρτινγκ “σκότωσε” τις ελπίδες του για πρόκριση
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός: Η Σπόρτινγκ “σκότωσε” τις ελπίδες του για πρόκριση

  – του Αντώνη Γεωργακόπουλου Από τη στιγμή που έγινε η κλήρωση του Ολυμπιακού για τους ομίλους του Champions, οι «ερυθρόλευκοι» γνώριζαν πως θα έχουν πάρα πολύ δύσκολο έργο. Παρ’ όλα αυτά, είχαν αισιοδοξία πως θα πάρουν την τρίτη θέση που θα τους δώσει την πρόκριση στο Europa League, καθώς σε έναν όμιλο που υπάρχει […]

sporting2

 

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Από τη στιγμή που έγινε η κλήρωση του Ολυμπιακού για τους ομίλους του Champions, οι «ερυθρόλευκοι» γνώριζαν πως θα έχουν πάρα πολύ δύσκολο έργο.

Παρ’ όλα αυτά, είχαν αισιοδοξία πως θα πάρουν την τρίτη θέση που θα τους δώσει την πρόκριση στο Europa League, καθώς σε έναν όμιλο που υπάρχει η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους, δεν μπορείς να συζητάς το ενδεχόμενο να τις πετάξεις έξω.

Όλοι γνώριζαν πως η προτελευταία θέση στον όμιλο, θα παιχτεί ανάμεσα στην πολύ δυνατή – όπως αποδείχθηκε – Σπόρτινγκ Λισαβόνας και τον Ολυμπιακό.

Οι «Πειραιώτες», έπρεπε να εκμεταλλευτούν το κάστρο τους, που τους έχει σώσει ουκ ολίγες φορές, και ονομάζεται «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Το κορεό των οπαδών που έδειχνε τα μεγαθήρια τα οποία έχουν ηττηθεί στο Φάληρο, ήταν απόλυτα πετυχημένο. Ωστόσο, στους αγώνες με αυτές τις ομάδες-φόβητρα ο Ολυμπιακός ήξερε ποιος ήταν και ποια ήταν η δυναμική του, και προσπάθησε να προσαρμόσει το παιχνίδι του και τη στρατηγική του απέναντι στον αντίπαλο.

ΚΟΡΕΟ

Επιστρέφουμε και πάλι στο σήμερα. Ο Μπέσνικ Χάσι, φαίνεται πως είτε υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του, ή υποτίμησε την ομάδα του Χόρχε Ζέσους. Αυτό “έβγαζε μάτια” καθώς οι ποδοσφαιριστές μπήκαν καθαρά επιθετικά από το πρώτο λεπτό, απέναντι σε μια ομάδα της οποίας το στυλ όλοι το γνώριζαν.

Ήταν σχεδόν σίγουρο πως ο Ζέσους θα περίμενε τους «ερυθρόλευκους» να επιτεθούν, και με το που έκλεβε τη μπάλα θα έφευγε στην αντεπίθεση με τους ταχύτατους ποδοσφαιριστές που διαθέτει.

Ο Αλβανός τεχνικός, θα έπρεπε να το έχει καταλάβει όταν είδε πως στην κορυφή της επίθεσης δεν αγωνιζόταν ο Μπας Ντοστ, αλλά ο Ντουμπιά.

Το πρώτο γκολ συγχωρείται. Είναι πρώτο λεπτό, οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν προσαρμοστεί στον αγωνιστικό τρόπο σκέψης και δεν έχουν καταλάβει τί ακριβώς θέλει να κάνει ο αντίπαλος.

Αυτό το χάος που επικρατούσε όμως στη συνέχεια μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, δεν δικαιολογείται, και ο Μπέσνικ Χάσι θα πρέπει να νιώθει τυχερός που το σκορ ήταν μόνο στο 3-0.

HASI

Όλα αυτά, ανήκουν πλέον στο παρελθόν, και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κοιτάξει τί θα κάνει μέχρι την ολοκλήρωση των αγώνων του Champions League.

Πολλοί φίλαθλοι, ίσως να σκέφτονται πως η ομάδα τους θα καταφέρει να “κόψει” βαθμούς από κάποιο μεγαθήριο, και να συνδυαστεί με νίκη μέσα στη Λισαβόνα ώστε να γίνει η κατάληψη της 3ης θέσης.

Αν θέλουμε όμως να είμαστε ρεαλιστές, πρέπει να παραδεχτούμε πως το πιο πιθανό σενάριο, είναι να πάρει αποτέλεσμα η Σπόρτινγκ απέναντι στους άλλους δύο αντιπάλους, καθώς διαθέτει ποιοτικότερο ρόστερ.

Πέρα από το τακτικό κομμάτι, οι ποδοσφαιριστές των «Πειραιωτών» δεν είχαν κάτι το οποίο διέκρινες σε προηγούμενες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, κι αυτό φυσικά είναι το πάθος.

φορτουνης

Δεν…γυάλιζε το μάτι τους, δεν έπεφταν με πάθος στις μονομαχίες, και γενικότερα, δεν το πίστευαν.

Αν δεν πιστεύεις ότι μπορείς να κερδίσεις τον βασικό σου αντίπαλο για την 3η θέση, τότε πολύ δύσκολα μπορείς να κάνεις όνειρα για το κάτι παραπάνω.

Ελπίζουμε όλα να διορθωθούν στις τάξεις του Ολυμπιακού και να κάνουν το θαύμα της πρόκρισης, καθώς θα είναι πολύ σημαντικό για την κατάταξη της Ελλάδος στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις