Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μεγάλη η ανησυχία για την ιλαρά: Αυξάνονται τα κρούσματα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη η ανησυχία για την ιλαρά: Αυξάνονται τα κρούσματα

Τρομοκρατημένοι είναι οι γονείς από την έξαρση της ιλαράς στη χώρα μας, καθώς μόνο στην Κόρινθο 18 παιδάκια νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου, το οποίο βρίσκεται σε επιφυλακή. «Έχουν νοσηλευτεί μέχρι στιγμής 18 παιδιά. Μεγάλο ποσοστό αντιμετωπίστηκε εδώ… Ορισμένα που παρουσίαζαν κάποιες επιπλοκές μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία των Αθηνών», είπε στο KorinthosTV ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου […]

image-d-illustration_70567_wide-1024x576

Τρομοκρατημένοι είναι οι γονείς από την έξαρση της ιλαράς στη χώρα μας, καθώς μόνο στην Κόρινθο 18 παιδάκια νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου, το οποίο βρίσκεται σε επιφυλακή.

«Έχουν νοσηλευτεί μέχρι στιγμής 18 παιδιά. Μεγάλο ποσοστό αντιμετωπίστηκε εδώ… Ορισμένα που παρουσίαζαν κάποιες επιπλοκές μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία των Αθηνών», είπε στο KorinthosTV ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Κορίνθου.

Μάλιστα το ΚΕΕΛΠΝΟ εξέδωσε ανακοίνωση που προειδοποιεί για επιδημία ιλαράς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση μέχρι τις 3/9/2017 είχαν καταγραφεί στην Ελλάδα 100 κρούσματα ιλαράς, τα περισσότερα στη Νότια Ελλάδα, που αφορούν κυρίως σε μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά, καθώς και σε άτομα 25 – 44 ετών από το γενικό πληθυσμό που είναι επίνοσα στην ιλαρά.

Μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ όπως επισημαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου και η έγκαιρη εφαρμογή προληπτικών μέτρων (εμβολιασμός) αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου.

Τα κρούσματα ιλαράς εμφανίζονται συνήθως στο τέλος του χειμώνα και στις αρχές της άνοιξης και η νόσο είναι πιο σοβαρή σε βρέφη και ενήλικες κυρίως λόγω επιπλοκών.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις