Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Λονδίνο: Η βόμβα με τα λαμπιόνια κατά τύχη δεν προκάλεσε αιματοκύλισμα
ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Η βόμβα με τα λαμπιόνια κατά τύχη δεν προκάλεσε αιματοκύλισμα

Η αποτυχημένη τρομοκρατική ενέργεια στο μετρό του Λονδίνου, στην οποία οι δράστες χρησιμοποίησαν για βόμβα έναν κουβά με χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια ευτυχώς δεν είχε θύματα, παρά μόνο τραυματισμούς. Ειδικοί σε θέματα εκρηκτικών λένε ότι η αυτοσχέδια βόμβα στο Parsons Green θα μπορούσε να είχε προκαλέσει πραγματικό λουτρό αίματος, αν δεν είχε αποτύχει η έκρηξη σε ώρα […]

ekriksi-sto-metro-tou-londinou

Η αποτυχημένη τρομοκρατική ενέργεια στο μετρό του Λονδίνου, στην οποία οι δράστες χρησιμοποίησαν για βόμβα έναν κουβά με χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια ευτυχώς δεν είχε θύματα, παρά μόνο τραυματισμούς.

Ειδικοί σε θέματα εκρηκτικών λένε ότι η αυτοσχέδια βόμβα στο Parsons Green θα μπορούσε να είχε προκαλέσει πραγματικό λουτρό αίματος, αν δεν είχε αποτύχει η έκρηξη σε ώρα αιχμής.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις ούτε έχουν κάποια ένδειξη για το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από το χτύπημα. «Ντετέκτιβ της αντιτρομοκρατικής ομάδας και μέλη του εθνικού αστυνομικού δικτύου αντιτρομοκρατίας κάνουν ανακρίσεις εξπρές για να βρουν ποιος ή ποιοι είναι υπεύθυνοι και συνεργάζονται με τις ομάδες ασφαλείας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις».

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ερευνά εξονυχιστικά και τη βόμβα-κουβά. Φωτογραφίες δείχνουν μια ισοθερμική τσάντα του Lidl μέσα σε έναν μεγάλο κουβά, από το χείλος του οποίου εξέχουν χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια.Αξιωματούχοι συγκρίνουν τη συσκευή αυτή με εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν στις 21 Ιουλίου του 2005, όταν τζιχαντιστές προσπάθησαν να ανατινάξουν συρμούς του μετρό του Λονδίνου, αλλά απέτυχαν να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά.

«Δεν μοιάζει με τα σοφιστικέ εκρηκτικά του ISIS όπως το τριπεροξείδιο ακετόνης (TATP). Κι αν ήταν, απέτυχε ο πυροκροτητής. Πέραν αυτού, ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε ότι ο τρόπος λειτουργίας ήταν παρόμοιος με εκείνον στην τρομοκρατική επίθεση στη Μαδρίτη», δήλωσε στο Sky News o υποστράτηγος Τσιπ Τσάπμαν. Και πρόσθεσε ότι οι Αρχές περιμένουν να δουν αν θα αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος ή κάποια άλλη οργάνωση την ευθύνη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις