Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Οι κρυφές λειτουργίες των Android συσκευών που δεν γνωρίζει σχεδόν κανείς!
PLUS

Οι κρυφές λειτουργίες των Android συσκευών που δεν γνωρίζει σχεδόν κανείς!

Άμεση μεγέθυνση Γνωρίζατε ότι το Android κινητό σας έχει ενσωματωμένο ένα μεγεθυντικό φακό; Αυτό είναι χρήσιμο όχι μόνο εκεί που το κείμενο είναι μικρό και δυσανάγνωστο, αλλά και σε εφαρμογές που δεν υποστηρίζουν καν το ζουμ – όπως το Instagram. Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας (Accessibility settings) για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία μεγιστοποίησης και μετά, με τριπλό […]

104945777

Άμεση μεγέθυνση

Γνωρίζατε ότι το Android κινητό σας έχει ενσωματωμένο ένα μεγεθυντικό φακό; Αυτό είναι χρήσιμο όχι μόνο εκεί που το κείμενο είναι μικρό και δυσανάγνωστο, αλλά και σε εφαρμογές που δεν υποστηρίζουν καν το ζουμ – όπως το Instagram.

Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας (Accessibility settings) για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία μεγιστοποίησης και μετά, με τριπλό πάτημα (tap) σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης θα δείτε να μεγεθύνεται η οθόνη γύρω από αυτό. Μπορείτε επίσης να κάνετε επιπλέον μεγέθυνση με το γνωστό «τσίμπημα» (pinch) και μετά, με τριπλό πάτημα, να επιστρέψετε στην κανονική κατάσταση.

Απενεργοποίηση Ειδοποιήσεων Εφαρμογών

Αν σας ενοχλούν οι ειδοποιήσεις από εφαρμογές ή απλά θέλετε να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις από συγκεκριμένες εφαρμογές γιατί είναι πολύ συχνές τότε για συσκευές με λειτουργικό Android Jelly Beans (4.1+) και άνω ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Στις ειδοποιήσεις που λαμβάνετε και δεν θέλετε, πιέστε για μερικά δευτερόλεπτα επάνω τους και έπειτα στις επιλογές που θα σας εμφανιστούν, επιλέξτε App Info. Στις ρυθμίσεις που εμφανίζονται αναιρέστε την επιλογή Show Notifications.

Απενεργοποιήστε τις χρεώσεις δεδομένων

Αν δεν έχετε κάποιο απεριόριστων MB συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας, τότε θα θέλετε να απενεργοποιήσετε τις χρεώσεις γιατί ακόμη και αν εσείς δεν χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο, οι εφαρμογές σας το κάνουν για να ενημερώνονται και οι χρεώσεις μαζεύονται.

Πηγαίνετε Settings > Data Usage και έπειτα επιλέξτε στη επιλογή Disable Mobile την επιλογή OFF

Βάλτε όριο στις χρεώσεις δεδομένων

Αν θέλετε να βάλετε κάποιο όριο στις χρεώσεις δεδομένων, λαμβάνοντας και ειδοποίηση όταν φτάσετε σε αυτό έτσι ώστε να μην βρεθείτε με παραφουσκωμένο λογαριασμό, τότε:

Πηγαίνετε Settings > Data Usage και έπειτα τραβήξτε την πορτοκαλί γραμμή έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει το μέγιστο όριο που θέλετε να βάλετε.

Απενεργοποίηση αυτόματης ενημέρωσης εφαρμογών

Για μένα είναι ότι χειρότερο η αυτόματη ενημέρωση εφαρμογών και είναι το πρώτο πράγμα που αλλάζω από τις ρυθμίσεις της καινούργιας μου συσκευής.

Πηγαίνετε στο Play Store > Settings > Επιλέξτε Auto-update apps και έπειτα απενεργοποιήστε τη αυτόματη ενημέρωση εφαρμογών

Να σημειώσουμε ότι απενεργοποίηση της αυτόματης ενημέρωσης δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να κάνετε ενημέρωση εφαρμογών απλά τώρα έχετε την επιλογή, μέσω play store, των εφαρμογών που θα ενημερωθούν όταν το θέλετε εσείς.

Αλλαγή προεπιλεγμένων εφαρμογών

Αν θέλετε να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες εφαρμογές πχ. προτιμάτε τον Chrome ως τον προεπιλεγμένο σας browser, τότε:

Πηγαίνετε Settings >Apps και επιλέξτε το All tab. Εκεί επιλέξτε την εφαρμογή που ήταν μέχρι τώρα η προεπιλογή και έπειτα Clear defaults.

Δημιουργία φακέλων με συντομεύσεις εφαρμογών στη κύρια οθόνη

Αν θέλετε να έχετε στη κύρια οθόνη αρκετές εφαρμογές γιατί πολύ απλά τις χρησιμοποιείτε συχνά και βαριέστε το μενού αλλά λόγου χώρου δεν μπορείτε, τότε οργανωθείτε σε φακέλους.

Διαλέξτε μια εφαρμογή πιέζοντας την για μερικά δευτερόλεπτα και έπειτα τη σέρνεται πάνω σε μια άλλη εφαρμογή που θα είναι μαζί στο νέο φάκελο. Από εκείνη τη στιγμή θα δείτε να δημιουργείται ένας νέος φάκελος που περιλαμβάνει τις εφαρμογές αυτές. Μπορείτε τώρα να προσθέσετε περισσότερες εφαρμογές και να μετονομάσετε τον φάκελο.

Απενεργοποίηση αυτόματης διόρθωσης

Πηγαίνετε Settings > Language & input επιλέξτε settings δίπλα από το keyboard που χρησιμοποιείτε πχ. Google Keyboard και απενεργοποιείστε το Auto-correction διαλέγοντας Off

Maridav_182035286-1984x880

Χρησιμοποιήστε το πρόσωπό σας για να ξεκλειδώσετε το smartphone σας

Αν και στην πράξη δεν λειτουργεί σωστά στον απόλυτο βαθμό, πρόκειται για μια εντυπωσιακή λειτουργία που αξίζει να δοκιμάσετε. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως κατά τη χρήση της κάμερας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Για να ενεργοποιήσετε και να δοκιμάσετε αυτό το χαρακτηριστικό μεταβείτε στο Ρυθμίσεις> Κλείδωμα οθόνης> Ξεκλείδωμα προσώπου.

 

Εύρεση συσκευής όταν βρίσκεται στο αθόρυβο

Ξεχάσατε που παρατήσατε το κινητό σας ενώ βρίσκεται στο αθόρυβο;

Συνδεθείτε με το Google ID σας και πατήστε στο «Find my Phone». Επιλέξτε το «Ring» και η συσκευή σας αρχίζει να χτυπάει!

Test-to-speech

Ενώ οδηγάτε, είναι δύσκολο να γράφετε ή να διαβάζετε μηνύματα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχουν όμως third party εφαρμογές όπως τα Read it to Me, Shouter, Speak to me κλπ, που μπορούν να διαβάζουν τα μηνύματα για εσάς.

Ανάκτηση Διεγραμμένων Ειδοποιήσεων

Χωρίς να τις διαβάζουμε, καμία φορά διαγράφουμε τις ειδοποιήσεις που μας έρχονται κατά λάθος. Πηγαίντε απλά στα Widgets, επιλέξτε το Settings Shortcut και στη συνέχεια το Notifications, για να δείτε όλες τις ειδοποιήσεις σας ξανά.

Guest Mode

Κάποιες φορές, ένας φίλος ή κάποιος άγνωστος μπορεί να θέλει να χρησιμοποιήσει τη συσκευή σας για να περιηγηθεί στο διαδίκτυο. Ενεργοποιώντας το Guest Mode μπορείτε να σιγουρευτείτε ότι τα αρχεία σας θα παραμείνουν κρυφά ή μη προσβάσιμα.

Κινήσεις κεφαλιού

Μπορεί για κάποιο λόγο να δυσκολεύεστε να χρησιμοποιήσετε το κινητό με τα χέρια σας. Μια εφαρμογή που ονομάζεται EVA Facial Mouse θα σας βοηθήσει αν το χρησιμοποιήσετε απλά και μόνο κουνώντας το κεφάλι σας.

Voice Search

Υπάρχει μια εφαρμογή της Google με ονομασία Voice Search, όπου ρωτάτε ό,τι θέλετε και αυτή παρέχει τις πληροφορίες που θέλετε να μάθετε. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείται στα αγγλικά, καθώς με αυτή τη γλώσσα λειτουργεί άριστα.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις