Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πολύ δύσκολη νύχτα: Εκκενώθηκαν χωριά- Ακόμη ανεξέλεγκτη η φωτιά! (vids)
ΕΛΛΑΔΑ

Πολύ δύσκολη νύχτα: Εκκενώθηκαν χωριά- Ακόμη ανεξέλεγκτη η φωτιά! (vids)

Μια πολύ δύσκολη μάχη με τις φλόγες έδωσαν το βράδυ της Δευτέρας οι πυροσβέστες στην Αχαΐα, ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα. Αν και η κατάσταση δεν είναι πλέον τόσο άσχημη, η φωτιά παραμένει ανεξέλεγκτη. Με το πρώτο φως της μέρας απογειώθηκαν τα πρώτα αεροσκάφη που ξεκίνησαν τις εναέριες ρίψεις νερού. Οι φλόγες απείλησαν […]

ImageHandler (1)

Μια πολύ δύσκολη μάχη με τις φλόγες έδωσαν το βράδυ της Δευτέρας οι πυροσβέστες στην Αχαΐα, ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα.

Αν και η κατάσταση δεν είναι πλέον τόσο άσχημη, η φωτιά παραμένει ανεξέλεγκτη.

fotia-1505164303

Με το πρώτο φως της μέρας απογειώθηκαν τα πρώτα αεροσκάφη που ξεκίνησαν τις εναέριες ρίψεις νερού.

Οι φλόγες απείλησαν τα πρώτα σπίτια στο χωριό Άρλα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να το εκκενώσουν.

Στο σημείο επιχειρούν από χθες 32 οχήματα της πυροσβεστικής με 62 άνδρες, 42 άτομα πεζοπόρο τμήμα και μέχρι να νυχτώσει επιχειρούσαν δύο ελικόπτερα κι ένα καναντέρ.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης κινδύνεψαν εθελοντές δασοπυροσβέστες, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία στην Κάτω Αχαΐα και στα Ζησιμαίικα.

Η φωτιά απείλησε τα χωριά Άρλα και Σανταμέρι, στα οποία εξακολουθούν να βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.  Η φωτιά στα Άρλα έφτασε πολύ κοντά στα πρώτα σπίτια, όμως η αλλαγή της διεύθυνσης του ανέμου οδήγησε τις φλόγες στην αντίθετη κατεύθυνση.

Λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ, οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της Άρλας μεταφέρθηκαν στα Ζησιμαίικα με λεωφορείο, ενώ ένα άτομο με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο.

Και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας Μαρίτσης απειλήθηκε, αλλά οι μοναχές αρνήθηκαν αρχικά να το εγκαταλείψουν. Τελικά, αστυνομικοί πήραν μετά από ώρα τις μοναχές από τη μονή και τις μετέφεραν σε ασφαλές σημείο.

f2-1505164372

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις φλόγες φαίνεται ότι τυλίχθηκαν σπίτια στο Ελαιοχώρι, με τις Αρχές να απομακρύνουν τους κατοίκους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις