Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Οι συμπεριφορές που “απαγορεύονται” όταν είσαι πελάτης σε εστιατόριο
PLUS

Οι συμπεριφορές που “απαγορεύονται” όταν είσαι πελάτης σε εστιατόριο

Όταν κανονίζεις με την παρέα σου να φάτε σε εστιατόριο, θέλεις σίγουρα να κάνεις καλή εντύπωση και στους φίλους αλλά και στο προσωπικό. Κι όμως, πολλές φορές κάποιες συμπεριφορές μας εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Δες ποια είναι αυτά, που δεν επιτρέπεται να κάνεις, αν δεν θες να σε σχολιάζουν. Κάθεσαι άπειρες ώρες Πιθανόν να υπάρχει ουρά πελατών […]

roudwaitercusosi

Όταν κανονίζεις με την παρέα σου να φάτε σε εστιατόριο, θέλεις σίγουρα να κάνεις καλή εντύπωση και στους φίλους αλλά και στο προσωπικό. Κι όμως, πολλές φορές κάποιες συμπεριφορές μας εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Δες ποια είναι αυτά, που δεν επιτρέπεται να κάνεις, αν δεν θες να σε σχολιάζουν.

Κάθεσαι άπειρες ώρες

Πιθανόν να υπάρχει ουρά πελατών που περιμένει τη σειρά τους. Εάν έφαγες και πλήρωσες το λογαριασμό, είναι ώρα να σηκωθείς σιγά σιγά. Αν θέλεις να κάτσεις, τουλάχιστον κάνε κατανάλωση.

Δεν διαβάζεις το μενού

Υπάρχουν αρκετοί που βαριούνται να διαβάσουν την περιγραφή των πιάτων στο μενού με αποτέλεσμα όταν έρχεται το φαγητό τους να μην τους αρέσει και να το στέλνουν πίσω.

Λερώνεις το χώρο

Σίγουρα θα καθαρίσει ο σερβιτόρος το τραπέζι, όμως δεν χρειάζεται οι πελάτες να του κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη.

pelates-2

Διακόπτεις το σερβιτόρο

Οι περισσότεροι σερβιτόροι όταν φτάνουν στο τραπέζι σου σε καλωσορίζουν λέγοντας το όνομά τους και περιγράφοντας τα πιάτα της ημέρας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αγενές από το να μην αφήνεις τον άνθρωπο να τελειώσει τη φράση του και κατευθείαν να λες την παραγγελία σου.

Δεν προσφέρεις βοήθεια

Μπορεί «αυτή να είναι η δουλειά τους», όμως όταν βλέπεις τον άνθρωπο να έχει ισορροπήσει δέκα πιάτα στο δίσκο του προκειμένου να σε εξυπηρετήσει έγκαιρα ή να προσπαθεί να καθαρίσει το τραπέζι σου ενώ εσύ έχεις απλώσει πάνω τα πάντα, απλά θα σε κακολογήσουν.

Ξεχνάς ότι είσαι σε δημόσιο χώρο

Ούτε για αστείο μην κάνεις ό.τι πρέπει να συμβεί στην κρεβατοκάμαρα. Πακέτο και στο ξενοδοχείο.

lead_large

Απλά δεν έχεις τρόπους

Το ότι κάποιος είναι ο σερβιτόρος σου, δεν σημαίνει ότι είναι και ο δούλος σου. Βρίσκεται εκεί για να σε εξυπηρετήσει, οπότε «απαγορεύεται» να τον φωνάζεις «παιδί, κοπελιά ή ψιτ».

Αφήνεις ανεξέλεγκτα τα παιδιά σου

Θέλεις να πάρεις μαζί σου τα παιδιά, όμως κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ακούει το γιο σου να ουρλιάζει, ενώ τρέχει σαν τρελό γύρω από όλα τα τραπέζια ή εσένα να του φωνάζεις.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις