Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Αχτίδα φωτός στην πολύμηνη ομηρία του Μιχάλη Λεμπιδάκη
ΕΛΛΑΔΑ

Αχτίδα φωτός στην πολύμηνη ομηρία του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Του Πέτρου Καρσιώτη Μια αχτίδα φωτός κι ελπίδας διαφαίνεται πλέον στην πολύκροτη, πολύμηνη και φρικτά αγωνιώδη ομηρία του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη,  από απαγωγείς που χαρακτηρίζονται από την πρώτη στιγμή σκληροί, αποφασισμένοι και προετοιμασμένοι για όλα. Ενώ ο επιχειρηματίας της Κρήτης βρίσκεται εκατόν εξήντα μερόνυχτα στα χέρια των απαγωγέων του οι οποίοι από την αρχή απαιτούσαν δυσθεώρητο […]

lempidakis-1-696x388-1-696x388

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μια αχτίδα φωτός κι ελπίδας διαφαίνεται πλέον στην πολύκροτη, πολύμηνη και φρικτά αγωνιώδη ομηρία του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη,  από απαγωγείς που χαρακτηρίζονται από την πρώτη στιγμή σκληροί, αποφασισμένοι και προετοιμασμένοι για όλα.

Ενώ ο επιχειρηματίας της Κρήτης βρίσκεται εκατόν εξήντα μερόνυχτα στα χέρια των απαγωγέων του οι οποίοι από την αρχή απαιτούσαν δυσθεώρητο ποσό ως λύτρα για την απελευθέρωσή του, νέα στοιχεία που έρχονται στο φως δείχνουν ότι οι κακοποιοί, κάνουν ένα βήμα πίσω.

Νέο μήνυμα στο κινητό του αδελφού του επιχειρηματία

Συγκεκριμένα με νέο μήνυμα στο κινητό του αδελφού του επιχειρηματία των πλαστικών Κρήτης, που είναι το πρόσωπο με το οποίο επικοινωνούν οι απαγωγείς,  ενημερώνουν με λίγες λέξεις ότι «πέφτουν» από τα 50- 70 εκατομμύρια για τα οποία εκβίαζαν έως σήμερα, στα τριάντα  εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική τους οικονομική απαίτηση άγγιζε τα 100.000 ευρώ, ποσό που θεωρήθηκε από την οικογένεια αστρονομικό και απόλυτα αδύνατο να συγκεντρωθεί.

Δεν μοιάζουν να βιάζονται οι απαγωγείς, παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα της ομηρίας

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απαγωγείς έγραψαν ακόμη ότι αν καταφέρουν τα μέλη της οικογένειας Λεμπιδάκη να συγκεντρώσουν τα χρήματα να τους… ενημερώσουν, δείχνοντας για πολλοστή φορά από την ημέρα της απαγωγής-τέλη Μαρτίου- ότι οι ίδιοι δεν βιάζονται καθόλου.

Η οικογένεια για πολλοστή, επίσης,  φορά απάντησε ότι έχει συγκεντρώσει λιγότερα από δέκα εκατομμύρια ευρώ και ότι αδυνατεί να εξασφαλίσει περισσότερα και να καταβάλει τα τριάντα, αλλά η επικοινωνία συγγενών και απαγωγέων σταμάτησε προς το παρόν  εκεί.

Οι ελπίδες είχαν αναπτερωθεί και στα τέλη Αυγούστου

Στις 29 του Αυγούστου έγινε γνωστό ότι μετά από πολυήμερη «σιωπή» των απαγωγέων και την αγωνία των συγγενών στο κατακόρυφο για την τύχη του ανθρώπου τους, θύματος της μεγαλύτερης σε διάρκεια ομηρίας στη χώρα μας,  είχαν αναπτερωθεί και πάλι οι ελπίδες.

Αφορμή ήταν  η επιστολή που φέρεται να  συνέταξε με λίγες λέξεις και να απέστειλε μέσω φυσικά των απαγωγέων του, ο ίδιος ο 54χρονος επιχειρηματίας στην οικογένειά του.

Γράφτηκε μετά τις 15 Αυγούστου

Επρόκειτο  για ένα ολιγόλογο σημείωμα που φαίνεται να είχε συνταχθεί μετά τις 15 Αυγούστου.

Ταχυδρομήθηκε, άγνωστο από ποιον και από πού, και  μέσω ΕΛΤΑ έφθασε σε σπίτι στενού συγγενικού προσώπου του επιχειρηματία.

Υπήρξε μέσα στο φάκελο σημείωμα για να το παραδώσει στην οικογένεια του, όπως άλλωστε και  έγινε.

Υπομονή. Πιστεύω ότι θα λήξει η δοκιμασία για να βρεθούμε μαζί» ανέφερε τότε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  ο Μιχάλης Λεμπιδάκης απευθυνόμενος προφανώς στην οικογένεια του.

Ειδικότερα, ο απαχθείς επιχειρηματίας εύχεται σε εκείνο το σημείωμα  να τελειώσει η μαρτυρική δοκιμασία στην οποία υποβάλλεται ο ίδιος τους τελευταίους μήνες και όλη η οικογένεια να βρεθούν  και πάλι μαζί.

Την έγραψε ο ίδιος την επιστολή

Στην επίμαχη επιστολή έχει αναγνωριστεί ο γραφικός χαρακτήρας του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Εξάλλου, γίνεται φανερό ότι στην επιστολή γίνεται προσπάθεια ανύψωσης του ηθικού της οικογένειας Λεμπιδάκη, η οποία, όπως και ο ίδιος ο 54χρονος, ζει εδώ και πέντε μήνες το δικό της δράμα…

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μόλις εβδομάδες είχε αποκαλυφθεί το περιεχόμενο του κειμένου άλλου ιδιόχειρου σημειώματος, το οποίο είχε φτάσει ως ένδειξη ζωής στην οικογένεια Λεμπιδάκη.

lebedakis

«Κάνετε ό,τι μπορείτε για να τελειώσει»

Χαρακτηριστικά, το σημείωμα που φέρεται να έγραψε ο ίδιος ο απαχθείς επιχειρηματίας γράφει – μεταξύ άλλων – τα εξής: «Κάντε ό,τι μπορείτε για να τελειώσει! Δεν αντέχω άλλο…».

Ακόμη νωρίτερα και όταν η οικογένεια ζητούσε επίμονα απόδειξη ζωής του απαχθέντος οι απαγωγείς είχαν αφήσει σε σημείο της Εθνικής Οδού φάκελο με βιντεοσκοπημένο μήνυμα του επιχειρηματία στο οποίο αναφερόταν σε πρόσφατο γεγονός που απασχολούσε τη δημοσιότητα(σ.σ. εκλογή Μακρόν στη Γαλλία, απεργία εργαζομένων στην καθαριότητα). Υπενθυμίζεται, ότι  μεσημέρι της Πέμπτης, 30 Μαρτίου, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, που μόλις είχε επιστρέψει από ταξίδι στο εξωτερικό, οδηγούσε μόνος το αυτοκίνητό του από το Ηράκλειο προς τον οικισμό των Καλεσσών, όπου βρίσκεται το σπίτι της οικογένειας.

Είχαν στήσει ενέδρα κοντά στο νοσοκομείο Ηρακλείου

Στις στροφές του δρόμου, κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα.

Σκηνοθέτησαν τροχαίο, ο επιχειρηματίας βγήκε από το αυτοκίνητό του και εκείνοι τον άρπαξαν.

Έβαλαν φωτιά να εξαφανίσουν τα στοιχεία τους

Έβαλαν φωτιά στα δύο κλεμμένα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν στο πρώτο μέρος της επιχείρησης και λίγο μακρύτερα εγκατέλειψαν και το αυτοκίνητο του θύματος, πετώντας μέσα σ΄αυτό και το κινητό του τηλέφωνο.

Όταν κλήθηκε η Πυροσβεστική για να σβήσει τη φωτιά εντοπίσθηκε το αυτοκίνητο του Μιχάλη Λεμπιδάκη και  σήμανε συναγερμός που δεν έχει λήξει.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις