Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Φυλακή ο 44χρονος που εξαπατούσε τους πολίτες με φόντο τα capital control
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φυλακή ο 44χρονος που εξαπατούσε τους πολίτες με φόντο τα capital control

Του Πέτρου Καρσιώτη Ποινή οκτώ χρόνων κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε 44χρονο, ο οποίος παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία ότι έπειθε ανυποψίαστους πολίτες να επενδύσουν τις οικονομίες τους σε εταιρείες του εξωτερικού για να γλιτώσουν από τα capital controls κι από «κούρεμα» καταθέσεων, που υποτίθεται ότι θα ακολουθούσε.! Διέρρεε ότι είχε […]

peripoliko_amesidrasi-1

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ποινή οκτώ χρόνων κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε 44χρονο, ο οποίος παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία ότι έπειθε ανυποψίαστους πολίτες να επενδύσουν τις οικονομίες τους σε εταιρείες του εξωτερικού για να γλιτώσουν από τα capital controls κι από «κούρεμα» καταθέσεων, που υποτίθεται ότι θα ακολουθούσε.!

Διέρρεε ότι είχε διασυνδέσεις με πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους

Μάλιστα, ο ίδιος για να γίνει πιο πειστικός διέρρεε ότι διαθέτει «διασυνδέσεις» με πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους που δήθεν γνώριζαν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας!

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μ’ αυτόν τον τρόπο κατάφερε να αποσπάσει συνολικά 65.500 ευρώ. Ανάμεσα στα θύματά του ήταν  και ανώτερος δικαστικός ο οποίος  πείστηκε να βγάλει τις αποταμιεύσεις του στο εξωτερικό.

Τις μετέφερε σε λογαριασμό τρίτου

Τις μετέφερε σε λογαριασμό τρίτου προσώπου, που ήταν επίσης κατηγορούμενος και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή.

Ο 44χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος κατά το παρελθόν διετέλεσε παράγοντας σε… ομάδα μπάσκετ  και τα τελευταία χρόνια επεδίωξε να εμπλακεί και σε άλλα αθλητικά σωματεία, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

Είχε συλληφθεί και τον Μάη μετά από ομιλία του στη Βέροια

Είχε συλληφθεί πέρυσι τον Μάιο σε ξενοδοχείο της Βέροιας, όπου ήταν ομιλητής σε εκδήλωση, στην οποία ο ίδιος εμφανίστηκε ως επικεφαλής ομίλου εταιρειών, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Μετά την καταδίκη του θεωρείται φυγόποινος και αναζητείται.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις