Αθήνα

°C

Τρίτη

19

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Πηγές ασβεστίου για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη
ΥΓΕΙΑ

Πηγές ασβεστίου για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη

Πολλοί άνθρωποι έχουν δυσανεξία στη λακτόζη με αποτέλεσμα το γάλα, τα τυριά και τα γιαούρτια να είναι γι’ αυτούς τροφές απαγορευμένες. Από πού μπορούν να παίρνουν το ασβέστιο που χρειάζονται όσοι δεν καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα; Βιταμίνη D η θαυματουργή Καλό θα είναι όσοι έχουν δυσανεξία να καταναλώνουν προϊόντα πλούσια σε βιταμίνη D όπως παραδείγματος χάριν πορτοκάλια, τόνο, σαρδέλες […]

02c1f61d7b14da81da80dfb72b4e33a7_XL

Πολλοί άνθρωποι έχουν δυσανεξία στη λακτόζη με αποτέλεσμα το γάλα, τα τυριά και τα γιαούρτια να είναι γι’ αυτούς τροφές απαγορευμένες.

Από πού μπορούν να παίρνουν το ασβέστιο που χρειάζονται όσοι δεν καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα;

Βιταμίνη D η θαυματουργή

Καλό θα είναι όσοι έχουν δυσανεξία να καταναλώνουν προϊόντα πλούσια σε βιταμίνη D όπως παραδείγματος χάριν πορτοκάλια, τόνο, σαρδέλες και σολομό. Το ασβέστιο μπορεί να απορροφηθεί πιο εύκολα όταν ο οργανισμός μας είναι πλήρης σε βιταμίνη D.

Όσπρια

Πηγή ασβεστίου δεν αποτελούν μόνο τα γαλακτοκομικά προϊόντα αλλά και τα όσπρια όπως οι φακές, τα φασόλια και ρεβίθια.

Σολομός

Ο σολομός δεν είναι μόνο εύγευστος αλλά και ωφέλιμος για τον οργανισμό μας. Μόλις 85 γραμμάρια περιέχουν 181mg ασβεστίου γι’ αυτό είναι σημαντικό να τον εντάξουμε στη διατροφή μας.

Ξηροί καρποί

Την επόμενη φορά που θα βγείτε για ποτάκι, καταναλώστε άφοβα τους ξηρούς καρπούς που θα σας φέρουν ως συνοδευτικό αφού είναι εξαιρετικά ωφέλιμοι για τον οργανισμό και αποτελούν πηγή ασβεστίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις