Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πρωτοφανής απόφαση δικαστών, για τα σκυλιά που γαβγίζουν δυνατά
PLUS

Πρωτοφανής απόφαση δικαστών, για τα σκυλιά που γαβγίζουν δυνατά

Μια πρωτοφανή απόφαση έλαβε το Εφετείο του Όρεγκον την Τετάρτη, σχετικά με τα σκυλιά που γαβγίζουν δυνατά! Για την ακρίβεια, το εφετείο έστειλε ένα ζευγάρι στον κτηνίατρο προκειμένου να χειρουργηθούν τα ζώα τους στις φωνητικές τους χορδές, ώστε να μην βασανίζουν με τον θόρυβο τους γείτονες. Η συγκεκριμένη επέμβαση είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενη και φιλοζωικές ομάδες […]

159462611-1--56a26afc5f9b58b7d0ca0481

Μια πρωτοφανή απόφαση έλαβε το Εφετείο του Όρεγκον την Τετάρτη, σχετικά με τα σκυλιά που γαβγίζουν δυνατά!

Για την ακρίβεια, το εφετείο έστειλε ένα ζευγάρι στον κτηνίατρο προκειμένου να χειρουργηθούν τα ζώα τους στις φωνητικές τους χορδές, ώστε να μην βασανίζουν με τον θόρυβο τους γείτονες.

Η συγκεκριμένη επέμβαση είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενη και φιλοζωικές ομάδες όπως το Oregon Humane Society και το American Humane έχουν στραφεί εναντίον τους, καθώς περιλαμβάνει την κοπή των φωνητικών χορδών.

Έξι πολιτείες έχουν απαγορεύσει τη διαδικασία σύμφωνα με την αμερικανική κτηνιατρική ιατρική ένωση.

Οι υποστηρικτές λένε ότι αν γίνει σωστά, μπορεί να σώσει τα προβληματικά ζώα από το να υποβληθούν σε ευθανασία και να τους επιτρέψει να εκφραστούν με ένα πιο ήπιο γάβγισμα.

Οι γείτονες του ζευγαριού, Debra και Dale Krein δήλωσαν ότι δεν μπορούν πλέον να ανεχθούν το γάβγισμα των έξι μεγαλόσωμων σκύλων που είναι ράτσας Πυρηναίων και Θιβετιανά Μαστίφ και μάλιστα έκαναν ηχογραφήσεις για να αποδείξουν το πόσο ενοχλητ9ικά ήταν.

Μετά από μια τετραήμερη δίκη τον Απρίλιο του 2015, αποφασίστηκε ότι οι Szewc και Updegraff έπρεπε να πληρώσουν τους Kreins 238.000 δολάρια.

Οι Kreins τότε ισχυρίστηκαν ότι ενώ τα χρήματα τους αντιστάθμισαν για αρκετά χρόνια διακοπής, δεν σταμάτησε το πρόβλημα και η υπόθεση έφτασε πάλι στα δικαστήρια.

Οι ιδιοκτήτες των σκύλων δηλώνουν ότι οι προσπάθειες να σιγήσουν τα σκυλιά τους έχουν απειλήσει την επιχείρησή τους καθώς διατηρούν αγρόκτημα με πρόβατα, που προστατεύονται από τα σκυλιά.

Η επόμενη κίνηση τους ίσως είναι να διεκδικήσουν αποζημίωση αν γίνει η χειρουργική επέμβαση καθώς φέρονται να δηλώνουν πως τα σκυλιά είναι κάτι σαν επαγγελματικό εργαλείο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις