Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Εντοπίστηκε εμπρηστικός μηχανισμός στην Ανδρίτσαινα Ηλείας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντοπίστηκε εμπρηστικός μηχανισμός στην Ανδρίτσαινα Ηλείας

Του Πέτρου Καρσιώτη Εγκληματίες επιχείρησαν να πυρπολήσουν με εμπρηστικό μηχανισμό δάσος, στην πολύπαθη και αιμορραγούσα από το 2007, περιοχή της Ηλείας. Στις 10 και 30 σήμερα το πρωί ένας ιδιώτης, που συνεργάζεται με το Δήμο Κρεστένων-Ανδρίτσαινας, αντελήφθη στην περιοχή των Ραχών,  ότι είχε ξεκινήσει φωτιά σε ένα σημείο με πευκοβελόνες κι έτρεξε αμέσως να τη […]

4212448

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εγκληματίες επιχείρησαν να πυρπολήσουν με εμπρηστικό μηχανισμό δάσος, στην πολύπαθη και αιμορραγούσα από το 2007, περιοχή της Ηλείας.

Στις 10 και 30 σήμερα το πρωί ένας ιδιώτης, που συνεργάζεται με το Δήμο Κρεστένων-Ανδρίτσαινας, αντελήφθη στην περιοχή των Ραχών,  ότι είχε ξεκινήσει φωτιά σε ένα σημείο με πευκοβελόνες κι έτρεξε αμέσως να τη σβήσει πριν πάρει διαστάσεις.

Είχαν τοποθετήσει τον μηχανισμό πάνω σε λευκοβελόνες

Καθώς έσβηνε τη φωτιά, αντελήφθη ότι πάνω στις πευκοβελόνες υπήρχαν εξαρτήματα εμπρηστικού μηχανισμού.

Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έφθασαν επί τόπου βρήκαν τον εμπρηστικό μηχανισμό στην άκρη δασικής έκτασης.

Ένα κομμάτι ελαστικού αυτοκινήτου και στουπί

Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές, ο μηχανισμός αποτελείτο από ένα κομμάτι ελαστικού αυτοκινήτου με εμποτισμένο σε εύφλεκτο υγρό  στουπί τοποθετημένο επάνω του.

Ο άγνωστος η οι άγνωστοι που επιχείρησαν να προχωρήσουν στον εμπρησμό του άσους το είχαν ανάψει, πάνω σε πευκοβελόνες κοντά στον κόμβο Ραχών.

Έρευνες από Πυροσβεστική και Αστυνομία

Ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνες τόσο από την Πυροσβεστική όσο και την Αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών.

Τα σύνεργα του εμπρηστικού μηχανισμού περισυνελέγησαν με προσοχή από αστυνομικούς των εγκληματολογικών εργαστηρίων και θα εξεταστούν για ανεύρεση τυχόν αποτυπωμάτων η στοιχείων DNA του δράστη η των δραστών.

Η επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Για το σοβαρό θέμα εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Ανευρέθη σήμερα και ώρα 10:30 στο 15ο χλμ Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας, στον νομό Ηλείας, από ιδιώτη, ενεργοποιημένος αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, σε πρανές οδού πλησίον δασικής έκτασης. Ο μηχανισμός προκάλεσε μικρής έκτασης πυρκαγιά η οποία κατασβέσθη από τον ιδιώτη. Ο ανωτέρω μηχανισμός περισυλλέγη από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Κρεστένων για περεταίρω έρευνα και αξιολόγηση.

Σαράντα τρεις πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε αγροτοδασικές εκτάσεις  

Στο μεταξύ και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα 43 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο πριν πάρουν διαστάσεις.

Η κατάσταση στις υπόλοιπες έχει ως εξής:

  • Στο νησί της Ζακύνθου δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, ενώ παραμένουν και επιχειρούν 95 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 35 οχήματα, και 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα μέχρι την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.
  • Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στις 30/08/2017 και Ω/15:20 στην περιοχή Κοπτερό Ιάσμου Ροδόπης. Επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 μηχανήματα και 1 ιδιωτικό βυτιοφόρο.
  • Οριοθετημένη είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Αμόργιανοι Αμφιλοχίας, στις 26/08/2017 και Ω/12:30. Επιχειρούν 11 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 5 οχήματα.
  • Οριοθετημένη είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Μολύκρειο Ναυπακτίας, στις 27/08/2017 και Ω/15:50. Επιχειρούν 12 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 5 οχήματα.

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν:

  • Στην περιοχή Σαντομέρι Αχαΐας, σε δασική έκταση, στις 25/08/2017 και Ω/ 14:27
  • Στην περιοχή Γεράκι Ηλείας, σε δασική έκταση, στις 28/08/2017 και Ω/ 14:14
  • Στην περιοχή Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας, σε χαμηλή βλάστηση, στις 30/08/2017 και Ω/ 10:09
  • Στην περιοχή Πέτρα Φιλιππιάδας Πρέβεζας, σε χαμηλή βλάστηση, στις 30/08/2017 και Ω/11:25
  • Στην περιοχή Ρέμα Χελιδονούς Αττικής, σε δασική έκταση, στις 30/08/2017 και Ω/ 15:49.

Υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς: Ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία καλώντας «199».

Υψηλός σήμερα ο κίνδυνος

Για σήμερα σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Αργολίδας, Λακωνίας, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και τα νησιά, Κρήτη, Σάμος, Ικαρία, Χίος, Λέσβος, Σκύρος και Κύθηρα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις