Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρωσίδα δημοσιογράφος απήχθη και απελάθηκε, κατηγορούμενη για προπαγάνδα
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσίδα δημοσιογράφος απήχθη και απελάθηκε, κατηγορούμενη για προπαγάνδα

Πρώτη είδηση είναι σήμερα σε Ουκρανία και Ρωσία η απαγωγή της δημοσιογράφου του ρωσικού Πρώτου καναλιού Άννα Κουρμπάτοβα και η απέλαση της. Η δημοσιογράφος κατηγορείται για «αντιουκρανική προπαγάνδα» ενώ το θέμα έφτασε στο Κρεμλίνο και το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, που από την πρώτη στιγμή δήλωσαν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να διερευνήσουν το συμβάν. […]

ImageHandler (1)

Πρώτη είδηση είναι σήμερα σε Ουκρανία και Ρωσία η απαγωγή της δημοσιογράφου του ρωσικού Πρώτου καναλιού Άννα Κουρμπάτοβα και η απέλαση της.

Η δημοσιογράφος κατηγορείται για «αντιουκρανική προπαγάνδα» ενώ το θέμα έφτασε στο Κρεμλίνο και το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, που από την πρώτη στιγμή δήλωσαν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να διερευνήσουν το συμβάν.

Το ρωσικό κανάλι Ρωσία 24 «μετέδωσε αρχικά ότι η Κουρμπάτοβα απήχθη στο Κίεβο από αγνώστους οι οποίοι την έβαλαν σ’ ένα αυτοκίνητο και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

kurbatova1

Το ίδιο κανάλι μετέδωσε επίσης ότι έχει στην διάθεση του πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες την απήγαγαν άνδρες της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το «Πρώτο κανάλι» η Κουρμπάτοβα είχε δεχθεί απειλές τις προηγούμενες ημέρες από άτομα στα οποία δεν άρεσαν τα ρεπορτάζ της.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, σε σχετικές δηλώσεις προς τη εφημερίδα «Ουκραίνσκαγια Πράβντα», επισήμανε ότι «όλα γίνονται στο πλαίσιο του νόμου».

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις